Ingewikkeld?

Helemaal niet!. Wikkelen is een eenvoudige en natuurlijke manier om een goede doorwarming en koestering te verzorgen. Want als je het lekker warm hebt, voelt het beter. Je lichaam ontspant zich. En ontspanning is een goede basis voor een gezond lichaam en een goed afweersysteem. Wikkelen is een natuurlijke ondersteuning voor lichaam en geest.

Waarom wikkelen?

Het doel van het wikkelen is regulerende reacties van ons organisme op te roepen die voor heling en genezing zorgen. Want het lichaam heeft een ongelooflijk potentieel aan zelf-genezingsvermogen. Je moet het alleen op de juiste manier weten te stimuleren. Daarom gebruik ik de geschikte doeken van natuurlijke materialen en de juiste geneeskrachtige oliën/kruiden.

Benodigdheden om te wikkelen

  • Wolmat
  • Wikkeldoek van Wikkelcare
  • Kompresdoek (van linnen, zijde of katoen)
  • Geneeskrachtige oliën zoals kruidenolie, etherische oliën

Wist je dat de huid een zintuig is?
Alles wat je op de huid aanbrengt wordt opgenomen in het lichaam. Daarom om in te wikkelen maak ik gebruik van 100% biologische en natuurlijke producten. Deze zijn ook milieuvriendelijk.

Hoe gaat wikkelen in zijn werk?

Ik masseer een mengsel van warme castor- en etherische olie in, deze geneeskrachtige mengsel wordt afgestemd op het cliënt. Het is elke keer een unieke mengsel.

Ik leg vervolgens de kompresdoek op het lichaam en breng daarover de wolmat en de wikkeldoek aan. De warme omhulling van de wikkel in combinatie met de olie geeft ontspanning en verlichting.

Tijdens het wikkelen geef ik aan mijn cliënt altijd aandacht en zorgzaamheid bij. Liefdevolle aandacht voor haar behoefte/klacht, aandacht voor de keuze van het olie/kruid of substantie, aandacht voor de uitvoering van het wikkelwerk.

De werking gaat dieper dan je denkt!

Deze uitwendige toepassingen zet het lichaam in om “het ziekteproces” zelf te reguleren. Wat te heet is wordt afgekoeld, wat te koud is wordt verwarmd, wat pijn doet wordt verzacht, wat stokt en stilstaat wordt in beweging gebracht. En dat geldt voor lichamelijke, emotionele en geestelijke processen.

Maar daarbij komt nog iets. Door het wikkelen wordt het aandacht gebracht naar het lichaam. Je lichaam voelt zich veilig en als gevolg, raakt deze in een hele diepe ontspanning. Je leert te voelen, met de ogen dicht en rustend, wat er van binnen in je lichaam en met zijn gemoed gebeurt. Je leert ook geduldig en met vertrouwen het eigen proces te dragen.

Je ervaart de helende werking van liefde, warmte, geborgenheid en rust.
Er wordt een veilig cocon gecreëerd waardoor je emotionele en lichamelijke pijnklachten verzachten en voel je weer thuis in je eigen lichaam.🦋

Ik kan natuurlijk van alles over Borstwikkelen vertellen, maar je hebt er meer aan om ervaringen van cliënten te lezen.

Cliënt over haar wikkelervaring

“Ik kwam bij Susana voor een Vlow® borstweefselbehandeling/wikkeling. Eerst nodigt Susana je uit om over je borsten te praten, dat was al bijzonder voor mij want ik besteed eigenlijk maar weinig aandacht aan mijn borsten, ze horen er gewoon bij, denk er verder nooit over na, of voel daar ook nooit wat over.

Achteraf gezien denk ik dat het wel heel nuttig is om eens wat meer bij mijn borsten stil te staan. Dit heeft me wel al gestimuleerd.

Daarna bekijk je samen je borsten en praat daar dan weer over. De vorm, structuur, grootte, de huid etc. Vervolgens mag je gaan liggen, Susana maakt het je heel gemakkelijk, alles is lekker warm, de vloer, de massagetafel, warme doeken etc, ze verteld wanneer ze je gaat aanraken en wat ze gaat doen, dat is erg fijn. Eerst gaat ze elke borst helemaal bevoelen, daarna voelt ze intuïtief welke borst als eerste aan de beurt is voor een behandeling. Voor mij de eerste keer dat een andere vrouw mijn borst aanraakt maar het voelt helemaal niet ongemakkelijk ofzo, al heel gauw kan ik me eraan overgeven en eigenlijk is het gewoon heel erg fijn! Zo fijn dat ik zelf denk; waarom doe ik dit zelf eigenlijk nooit? Hierna worden je borsten en buik strak ingewikkeld, je wordt helemaal warm ingepakt, alleen je mond is nog vrij, Susana laat je dan zo’n 20 minuten rustig liggen in je eigen cocon.

Dan word je teruggeworpen op jezelf, wat ga je doen, overgeven aan de heerlijke rust of komen je gedachten weer opgepopt? Even komt ook een zwaar gevoel van jee wat is dit lijf moe, ik kan wel nog meer TLC(tender, love and Care)gebruiken! Dankzij het heerlijke rustgevende muziekje op de achtergrond doezel ik af en toe weg, dan komen er weer praktische gedachtes als ik lig vast kan ik hier wel weg? Maar je ligt helemaal niet vast je bent gewoon strak ingepakt. Ook flitsen er af en toe wat andere levens voorbij, iets met corsetten en mummy’s.

Na een tijdje was Susana er weer en maakt ze je weer helemaal los en masseert ze nog een beetje. Dan is het nog tijd voor een napraatje en tips over hoe ik mijn borsten kan masseren. Nu ik thuis ben, ben ik meer bewust van mijn borsten, ze zijn nu echt aanwezig, ik was er wel gewoon tevreden mee maar nu voelen ze meer als een gelijkwaardig en belangrijk onderdeel van mijn lichaam. Ze verdienen veel meer aandacht van mijzelf, dan wat ze tot nu toe hebben gekregen! Ze voelen zacht, warm en zijn aanwezig. Het voelt alsof ik ineens veel meer van mijn borsten ben gaan houden! En ik wil tegen ze zeggen; sorry dat ik jullie zo lang verwaarloosd heb, dat zal niet meer gebeuren. Ik hou ze vast, ze lijken wel gegroeid, niet echt natuurlijk maar ze voelen zich gezien.

Ik vind het een aanrader voor elke vrouw, ik had niet verwacht dat 1 behandeling al zoveel met mijn gevoel zou doen! Het is eigenlijk geen aanrader, iedere vrouw zou het moeten doen! Schroom niet, Susana is een hele liefdevolle vrouw, die je met respect en discretie behandeld, de praktijkruimte voelt superfijn, is altijd lekker warm en gezellig. Susana kan goed invoelen en stelt soms ook rake vragen waar je wat mee kunt en geeft altijd veel tips voor je gezondheid, je lichaam en tot slot mag je altijd een inspiratie kaartje trekken!”

Wil je meer weten over wikkelen of Vlow® borstweefselbehandeling?
Neem dan gerust contact met mij op.
Liefs,
Susana 💜
×