We have opened our eyes!

Ik doe mee aan deze bijzondere project. Project We’ve opened our eyes is een project waarvoor mensen hun oog kunnen laten schilderen en daarbij hun verhaal vertellen over hoe zij bewust zijn geworden voor de dingen die gaande zijn in de wereld. Wat zij doen om de wereld mooier te maken of hoe zij de toekomst voor zich zien etc.

Alle ogen samen (hopelijk 111 samen) worden gebundeld en uitgegeven in boekvorm om zo meer bewustzijn te creëren in de wereld.

Ben jij ook bewust van wat er speelt in de wereld. En wil jij ook je persoonlijke kijk en verhaal delen en daarmee in het boek komen wat straks uitgegeven wordt.

Stuur dan een scherpe close up foto van je oog en je verhaal door naar info@debbievervoort.com

Mijn verhaal…

Oog #91: Susana Romo Garcia
Oil on wood
20x20cm
Verhaal van Susana:
“In november 2019 hoorde ik het woord voor het eerst: coron@. Een cliënt vertelde me over dit ‘virus’. Ik herinner me duidelijk dat ik, toen ik het ‘nieuws’ hoorde, meteen wist dat wat ze vertelde niet waar was.

En ja, naarmate de maanden verstreken, werd het ‘nieuws’ reëler en begon het een gevaarlijke vorm aan te nemen, op internationaal niveau.

Ik had destijds nooit gedacht dat het in Nederland impact zou hebben, omdat ik altijd geloofde dat Nederlanders ‘nuchter’ zijn. Maar naarmate de maanden verstreken, besefte ik dat het geen aangeboren nuchterheid is, maar eerder een ingeprente. Nederland deed vrolijk mee, met alle soort “maatregels” die helemaal geen nut hadden, zelfs een kind kon dat doorzien!

Elke dag wanneer ik wakker werd, vroeg ik mezelf af of alles wat er gebeurde een droom was, omdat ik niet kon geloven dat zoveel mensen deze leugens geloofden.

Maar tegelijkertijd wist ik dat er mensen moesten zijn die net dachten zoals ik, ik kon niet de enige zijn! In april 2020 besloot ik om naar één van de eerste demonstraties te gaan, niet met het idee dat we de koers van dit machiavellistische plan zouden veranderen, maar met het idee mensen te vinden die denken zoals ik, en voor de mensen die denken zoals ik maar dit niet publiekelijk durfde te zeggen uit angst, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn.

Die dag was de militaire eenheid er te paard (ik zag ze voor het eerst, ik wist niet dat ze bestonden) Ze bedreigden ons met hun stok, in mijn geval sloegen ze me er zelfs mee op de rug omdat ik niet snel genoeg liep. Op dat moment besefte ik dat het leven nooit meer hetzelfde zou zijn, dat de hele wereld op het punt stond te transformeren. De transformatie eiste wereldwijd miljoenen slachtoffers in alle opzichten.

Ondanks mijn massagepraktijk heb ik vanaf het begin altijd mijn manier van denken duidelijk gemaakt, ook als dit betekende dat ik daardoor klanten moest verliezen. Het is beter om klanten te verliezen dan mezelf te verliezen! Ik ben ten alle tijden trouw aan mezelf gebleven en geen ene maatregel gevolg (zelfs in de ziekenhuis niet).

Het waren tijden vol uitdagingen, dilemma’s en tijden vol diepe levenslessen. Tijden die wegnamen wat niet meer in mijn leven paste. Tijden die mij nieuwe perspectieven gaven, nieuwe mooie mensen en vriendschappen. Tijden die zonder twijfel een diepe indruk maakte op de hele mensheid.

Tijdens van bewustwording op en andere level…maar de transformatie gaat door! Zo binnen zo buiten, dus ik vraag me altijd af: “wat zegt de buitenwereld over mezelf?” Ik kan de wereld niet veranderende, mijn eigen wereld wel, en dat is hoe we de wereld samen veranderen…als we bij onszelf beginnen.

“Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien.”

Wil je meer informatie over deze project?  Kijk op: Art Project: We’ve opened our eyes.

Liefs,
Susana 💜

×