Telefoon nummer

06 10173704

E-mail

info@inbalanstotaal.nl

Openings tijden

Alleen op afspraak

Voetreflexologie (voetmassage) is het uitoefenen van druk op specifieke punten op de voeten om de gezondheid van de corresponderende lichaamsdelen te beïnvloeden. ‘Druksensoren’ op de voeten staan in verbinding met verschillende delen van het lichaam. Als door reflextechnieken deze sensoren worden gestimuleerd, worden golven van ontspanning door het lichaam gezonden.

De druk die op de voet wordt uitgeoefend, ‘communiceert’ via het zenuwstelsel met de corresponderende lichaamsdelen, waardoor die beter kunnen functioneren. In het kort, voetreflexzone therapie is gebaseerd op de wetenschap dat het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten.

Voetreflextherapie gaat uit van een holistisch mensbeeld: lichaam, geest en ziel vormen een geheel. Als er balans is spreken we van gezondheid, bij verstoring van het evenwicht spreken we van ziekte. Bij ieder mens zal een verstoring zich anders uiten.

Uitgangspunt is dat tijdens een behandeling deze verstoringen worden opgespoord en behandeld. Dit helpt het evenwicht te herstellen.  Er wordt niet allen gekeken naar de fysieke klachten, maar ook naar de oorzaak achter de klachten.

Voetreflexologie voordelen:

  • Het biedt een natuurlijke, geneesmiddelvrije behandelingen voor veel gezondheidsproblemen zoals: vermoeidheid, stress, spanning, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, reuma, rugklachten, pijnklachten etc.
  • Het kan helpen bij het herstel van een blessure.
  • Het helpt om behendigheid en beweeglijkheid te behouden.
  • Het heeft een preventieve werking.
  • Het bevordert algehele ontspanning
  • Er komt endorfine vrij, de lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat we ons goed voelen.

Naast een heerlijke ontspanning voor lichaam en geest worden klachten verminderd en kunnen verdwijnen. Het hele lichaam komt weer in balans!

De gebruikte massagecrème en -olie van natuurlijke basis werken eveneens ontgiftend en ontspannend en is bovendien schimmelwerend.

  • De voetreflextherapie duurt 60 minuten.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan gerust contact met mij op.

Lees ook: