Het is Bevrijdingsdag

Ik hoor een zachte stem die zegt: “mevrouw, u mag nu wakker worden, de operatie is heel goed verlopen”. Ik voel me sereen en kalm.

Ik doe mijn ogen open, haal heel diep adem en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht.

Ik kijk naar beneden en zie dat mijn borsten in verband zijn gewikkeld. Ik voel nog geen pijn of ongemak, maar ik voel wel een diep gevoel van dankbaarheid. Ik voel me bevrijd, bevrijd van die gifbommen. Ik ben weer 100% natuur!

Afrekenen met schaamte deel 1

Ik ga naar huis en bedenk dat ik mijn kinderen nog over mijn operatie moet vertellen. De schaamte is zo groot dat ik tot op de dag van de operatie heb gewacht om hun dit te vertellen.

Ik raap al mijn moed bij elkaar op en deel met mijn kinderen dit deel van mijn verhaal: mijn schaamtegevoel.

Ze reageren met mededogen, begrip en liefde. Ik voel me gezegend en dankbaar. Ik kan verder met mijn innerlijke proces.

Het is tijd om te genezen

De eerste drie dagen zijn het zwaarst. Ik kan gedurende deze dagen mijn verband niet afdoen om te douchen. Ik moet half zittend slapen. Ik voel een kloppende pijn in mijn borsten, een zwaar gevoel over mijn hele lichaam, vermoeidheid en mijn hele lichaam doet pijn. Ik kan mijn draai niet vinden.

Wat een geluk om op de vierde dag zonder verband te kunnen douchen! Het water spoelt letterlijk en figuurlijk alle zware gevoel van mijn lichaam en geest af….heerlijk!

Vanaf dit moment begin ik lichamelijk snel te herstellen.

Ik heb nog steeds veel vochtretentie in beide borsten, wat voor veel spanning in het gebied zorgt.

Na 8 dagen krijg ik een infectie in de rechterborst, wat erg pijnlijk is. Ik begrijp heel goed waarom ik de infectie kreeg, mijn lichaam probeert op deze manier alle schadelijke stoffen die door de implantaten en de operatie worden geproduceerd, kwijt te raken.

Zodra de infectie voorbij is, loopt het vocht snel weg en beginnen mijn borsten hun definitieve vorm aan te nemen. De ontmoeting met mijn natuurlijke borsten is begonnen, we hebben elkaar gemist! We hebben zoveel van elkaar te leren, zoveel samen te verwerken.

Ik vraag mijn borsten om vergiffenis, ik heb ze zoveel verminkt, zoveel beschadigd, ik heb ze zoveel verwaarloosd….en vergeven, mezelf vergeven is wat ik nodig heb om verder te kunnen.

Vergeving bevrijdt. Vergeving bevrijdt ons van een last die we noch kúnnen dragen, noch wíllen dragen. Vergeving heelt en maakt het leven gemakkelijker. Vergeving is vooral een geschenk dat je jezelf geeft. Als je niet vergeeft, stagneert er energie en dat kan voor ziektes en andere onevenwichtigheden zorgen.

Om mezelf te vergeven ben ik het Hawaiiaanse vergevingsritueel Ho’oponopono toe gaan passen, deze eenvoudige Hawaiiaanse vergevingsmethode werkt snel, eenvoudig en krachtig.

En er zijn maar vier zinnen nodig om tot jezelf en tot elkaar te komen:
Berouw: “Het spijt me”
Vergeving:” Vergeef mij”
Liefde: “Ik hou van jou”
Dankbaarheid: “Dankjewel”

Je kunt ook jezelf vergeven voor iets wat je anders gedaan hebt dan je achteraf zou willen. Je kunt je lichaam vergeven voor een ziekte.

Je kunt Ho’oponopono gebruiken om blokkades bij jezelf te helen, je kunt moeizame relaties liefdevol maken, je kunt nare gebeurtenissen uit het verleden ombuigen naar leerzame ervaringen.

Je kunt ho’oponopono toepassen, gewoon in jouw gedachten, en het kan gaan over alles wat jij maar wilt. Personen, situaties, jezelf. Je kunt dit helemaal alleen doen, het is zelfs voldoende om onderstaande zinnetjes in jouw hoofd te zeggen. Dus je hoeft niet specifiek aan iemand te denken. De kracht zit in het willen en de bereidheid om te vergeven en lief te hebben.

Liefdevolle zelfzorg

Met zes weken zijn de littekens heel goed genezen en begin ik mijn borsten met liefde en aandacht te verzorgen/behandelen/masseren om alle resterende afvalstoffen van de operatie en de protheses(silicone) af te voeren. Ik behandel tegelijk tijd ook de littekens om ze zacht en flexibel te houden, zodat ze geen blokkades veroorzaken.

Als massagetherapeut weet ik heel goed welke technieken (lymfedrainage & fascia release) in deze gevallen het beste van toepassing zijn en welke oliën ik daarvoor het beste kan gebruiken, zoals rozenbottel olie voor de littekens en gember olie om de lymfe te draineren.

Rozenbottel olie is één van de beste oliën bij littekens. Het kan ingezet worden bij de verzorging van verse of verouderde littekens. De olie zorgt voor verzachting en elasticiteit van het littekenweefsel. Ook bij verdikte littekens kan rozenbottel effect hebben. Verheven littekens worden iets afgevlakt en ook roodheid en hyperpigmentatie kan verminderen.

Gember olie wordt gewonnen uit de gemberwortel, bevordert de ontgiften, de afvoer van overtollig vocht, verlicht zwelling en pijn door zijn verwarmende en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze heilzame olie maakt verstopte lymfeklieren vrij, wat bijgevolg je immuniteit bevordert. Het vermindert gezwollen klieren na een operatie of door verwondingen en ontstekingen. Het werkt perfect na een operatie zoals explantatie.

Dit dagelijkse ritueel van 30 minuten maakte deel uit van mijn fysieke, spirituele en mentale genezing. Het hielp me bij mijn zelfacceptatieproces. Het hielp me om te voelen en om te begrijpen wat eigen liefde betekent.

Ik vond dit ritueel zo leuk dat ik het tot op de dag van vandaag beoefen, maar ik pas het toe op mijn hele lichaam, het is als een bodycheck, het helpt me om me elke dag verbonden te voelen met mijn lichaam, het helpt me het te begrijpen en de signalen ervan te interpreteren.

Vlow® borstweefselbehandeling

Borstweefselbehandeling

Ondanks alle goede en liefdevolle dagelijkse zelfzorg, voelde ik dat er iets ontbrak om me te helpen door te gaan naar de volgende fase van mijn proces, en tijdens mijn zoektocht ontdekte ik Vlow® borstweefselbehandeling.

Ik wist niet dat er zulke behandelingen voor borsten waren. Na het lezen van de informatie boekte ik mijn afspraak.

Ik voelde me een beetje nerveus op de dag van de afspraak, omdat ik twaalf jaar lang probeerde mijn borsten te verbergen en dat niemand ze aanraakte.

De borstweefselbehandeling was erg ontspannend ondanks de gevoelige momenten waarop de therapeut de verharde delen behandelde.

Ik voelde hoe de jarenlang geblokkeerde energie weer vrij stroomde, hoe mijn hart zich opende en mijn eigenliefde vrij en overvloedig begon te stromen.

Na de behandeling waren alle verhardingen zachter geworden, beide borsten waren super zacht. Ik voelde me helemaal verbonden met mijn borsten. Ze waren nu eindelijk een deel van mijn geworden. Ik had ze helemaal geaccepteerd. Ik werd ook zachter, zachter voor mezelf.

De Vlow borstweefselbehandeling was zonder twijfel het laatste setje dat mijn borsten en ik nodig hadden om fysiek, spiritueel en mentaal te kunnen genezen; om verder te kunnen met mijn proces.

Gebaseerd op mijn persoonlijke en praktijk ervaring raad ik ieder vrouw aan om een borstweefselbehandeling te ondergaan na een ingreep zoals explantatie of andere borstoperatie. Het zou een onderdeel moeten zijn van hele proces, zelf voor de operatie, want dit pittige proces begint lang voor de explantatie.

Afrekenen met schaamte deel 2

Borstweefselbehandeling

Schaamte ondermijnt je zelfwaardering en zelfontwikkeling, omdat ze stoelt op een diep en lang gevoeld principe van niet goed, minderwaardig of onwelkom zijn. Ze is destructief en ik heb die schaamte 12 jaar lang gevoeld.

Het is tijd om dit gevoel van schaamte te beëindigen en de enige manier in mijn optiek, is door mijn verhaal en gevoelens met de wereld te delen en zo besluit ik op een dag ‘Mijn natuurlijk en onnatuurlijke geschiedenis met mijn eigen borsten’, te schrijven en te publiceren.

Het aantal positieve reacties was overweldigend. Stuk voor stuk vol begrip, mededogen en liefde.

Veel vrouwen herkenden zich in mijn verhaal en schreven mij om hun verhaal te delen en om advies te vragen. Mijn schaamte was omgezet in mijn kracht. Dankzij deze kracht kan ik nu vrouwen helpen die hetzelfde hebben meegemaakt zoals ik. Ik doe het met veel liefde, begrip en compassie, want ik begrijp als geen ander hoe het voelt tijdens dit proces.

Waarom een Vlow® borstweefselbehandeling na een explantatie?

De borstweefselbehandeling maakt het mogelijk om de meeste verhardingen na de operatie/explantatie, in de borst te verzachten of zelfs langdurig te verwijderen.

De behandeling voert opgehoopte gifstoffen van de operatie en protheses af die in het borstweefsel aanwezig zijn (daarom is het belangrijk om ook de ontgifting te ondersteunen) en laten verhardingen als het ware wegsmelten. Dit verlicht langdurige en hinderlijke klachten.

Dankzij de verbeterde doorbloeding en afvoer van gif- en afvalstoffen lopen vrouwen minder kans om toekomstige klachten te ontwikkelen. Ook nemen pijnklachten af, verbeterd de hormonale balans en voelen je borsten weer zacht en soepel.

Behalve de herstellende werking, hebben de behandelingen een positief effect op de emotionele gesteldheid en hoe vrouwen hun borsten ervaren. Het helpt je om vrede te sluiten met je borsten.

De behandelingen stimuleren het zelf herstellend vermogen, zijn veilig en zoals uit de ervaringen van cliënten blijkt, zeer effectief.

Geregeld een borstweefselbehandeling heeft een diep ontspannend effect op het hele lichaam en versterkt het gevoel van vrouwelijkheid.

De behandelingen zijn voor elke vrouw goed om te doen, het mooiste zou zijn om jezelf twee keer per jaar een behandeling cadeau te doen, als zelfverzorging.

Wil je meer weten over Vlow® borstweefselbehandeling?
Neem dan gerust contact met mij op.
Liefs,
Susana 💜

×