Relax, niets is onder controle…💜

Als ik mijn cliënten vraag wat hun behoeften/wensen zijn met betrekking tot de massage, antwoorden ze me bijna altijd: de rug en schouders, de benen worden zelden genoemd, laat staan het voorste deel van het lichaam. Dit geeft duidelijk aan dat: we leven voornamelijk in ons hoofd, totaal losgekoppeld van de rest van ons lichaam.

Worden we zo geboren? Nee, het is een strategie die we in de loop der jaren hebben aangeleerd, een strategie die veiligheid als thema heeft. Leven in ons hoofd geeft ons de illusie van veiligheid en controle. Tegenwoordig willen we alles onder controle hebben, helaas hebben we niets onder controle, het leven is onvoorspelbaar, kwetsbaar en irrationeel.

Je vrouwelijke kant verkennen

Maar waarom vermijden de meeste vrouwen het om aan de voorkant gemasseerd te worden?
Omdat deze kant (te)veel emoties bevat, deze emoties worden meestal opgeslagen in onze borst en buik gebied.

De voorkant bevat ook veel taboes en overtuigingen die onze emoties blokkeren, waardoor we niet vrij kunnen ontdekken wie we in werkelijk zijn, wat we willen of wensen.
Maar bovenal omvat het onze krachtige vrouwelijke kant, die velen van ons niet hebben kunnen voelen, ontdekken of verkennen, vanwege taboes of overtuigingen.

De kracht van kwetsbaarheid 🦋

Massage is een van de beste manieren om je vrouwelijke kant te verkennen, onderdrukte emoties los te laten, taboes en overtuigingen die ons vrouwelijke potentieel beperken te transformeren. Maar daarvoor moeten we de moed hebben om ons kwetsbaar op te stellen, de controle los te laten, onze geest/mind te openen, zonder oordeel of vooroordeel. Onze beloning is om weer in contact te komen met onze vrouwelijke kant, deze te voelen, erkennen, verkennen en omarmen.

Het is mijn levensmissie om elke vrouw haar vrouwelijkheid te laten omarmen. Om openheid te creëren voor onderwerpen die niet altijd bespreekbaar zijn. Het is zo gaaf om een vrouw te zijn. Wees trots om een vrouw te zijn!.

Ik kan natuurlijk van alles over deze behandeling vertellen, maar je hebt er meer aan om ervaringen van cliënten te lezen.

Borstweefselbehandeling

Rachel Kuhr :

“Ik kom al bijna 11 jaar bij Susana. In het begin voor de heerlijke zwangerschapsmassages, tegenwoordig voor de ontspanningsmassage die ik mezelf eens in de drie maanden cadeau geef. Ook nieuwe behandelingen die Susana aanbiedt, probeer ik graag eens uit. Zo ook de voorkantmassage, een massage van de voorkant van het lichaam van 60 minuten. Een bijzondere ervaring, aangezien ik alleen massages van de achterkant gewend ben. Zo liggend op mijn rug op de massagetafel voelde ik me veel kwetsbaarder, maar ik weet dat ik bij Susana in goede handen ben.

Omdat ik ook al een paar keer de borstweefselbehandeling door Susana heb mogen ervaren, en omdat ik haar al zo lang ken, voelt het niet ongemakkelijk meer om zo ‘open en bloot’ op de behandeltafel te liggen. Ik kan me voorstellen dat dat een drempel zou kunnen zijn als je voor het eerst bij Susana komt, of als je voor het eerst voor deze zachte massage van de ‘vrouwelijke kant’ kiest. Dat gevoel mag je loslaten. De sfeer van de praktijk van Susana en de liefdevolle werkwijze van haarzelf zorgen dat je je snel kunt ontspannen en je je volledig kunt focussen op je lijf. Het is zo zonde als de drempel om je letterlijk bloot te geven, je tegenhoudt om deze bijzondere massage voor jezelf te kiezen. Laat het los.

De warmtelamp boven mijn lichaam voelt heerlijk behaaglijk, de zachte achtergrondmuziek en de heerlijke olie die Susana gebruikt, maken deze bijzondere ervaring compleet. Susana begint met drukpunten op mijn hoofd en gezicht en gaat daarna door naar mijn nek en schouderbladen. Dit is voor mij echt pure ontspanning en ik kan me er helemaal aan overgeven. Het is zo fijn dat de bewegingen vaker herhaald worden, Susana neemt echt de tijd en gaat niet te snel over naar andere lichaamsdelen.

De massage van het bovenlijf (borstgedeelte en armen) voelt minstens zo ontspannend en ik voel de spanning in dit gebied verdwijnen. Als Susana bij het zachte gedeelte van mijn buik aankomt, voel ik dat dit erg gevoelig is. Het is natuurlijk ook een deel wat geen massage gewend is. Ondanks de gevoeligheid voel ik geen pijn en lukt het me het los te laten en te ontspannen. Ik moet opletten dat ik uiteindelijk niet in slaap val. Susana neemt ook de zijkant van de ribbenkast/borst mee in, en dit vind ik een heel fijn gevoel, omdat ik hier onbewust ook veel spanning ervaar.

Dan zijn mijn benen aan de beurt. Susana masseert een been tegelijk, van boven naar beneden. Een bijzondere ervaring, omdat ik gewend ben dat alleen de achterkant van mijn benen wordt gemasseerd. Verrassend ontspannend, en ook de aanraking van mijn voeten voelt prettig.

Als afsluiting van de massage geeft Susana nog even kort aandacht aan alle bovengenoemde punten, waarna ik de tijd kreeg om even bij te komen en rustig ‘wakker te worden’. Tot slot mag ik nog een inspirerende kaart trekken en beantwoordt Susana de vragen die ik heb. Niets voelt gehaast. Wauw, wat een fijne ervaring weer, van begin tot eind. Een echte aanrader. Enige ‘minpunt’ voor mij is dat ik nu moet kiezen welke massage ik neem de volgende keer, de voorkant of de achterkant? Dank je wel, lieve Susana, tot de volgende keer!”

Nancy Janssen :

“Ik kom al een tijdje bij Susana. Ze is zo’n leuke vrouw met een zachte, gebalanceerde energie. Vandaag kwam ik voor een ontspanningsmassage. We besloten spontaan om die dag de voorkant te masseren. Het was echt heerlijk!

Ze begon als eerste gedeelte bij mijn hoofd. Ik voelde me geborgen als een kind. Alsof haar handen zeiden “kom maar je bent veilig, ik heb je”. Ze nam ruim de tijd voor mijn hoofd en ik kon me volledig overgeven voordat ze bij het tweede gedeelte, mijn borstkas en armen kwam. Dit stuk voelde erg kwetsbaar en vrouwelijk. Maar het vertrouwen was er, dus ik kon me heerlijk ontspannen.

Toen Susana bij mijn armen kwam voelde of het al het harde werk wat mijn armen/handen verricht hebben in de afgelopen jaren eruit kwam. Het was heel vreemd, zelfs het schrobben van de douche en keuken kwam naar boven terwijl ik dit zelden zelf doe. Misschien ging het over meer vrouwen dan mij alleen. Het was overduidelijk een heel vrouwelijk stuk en ook het element creativiteit kwam naar boven.

Vervolgens was mijn buik aan de beurt. Dit gedeelte voelde erg emotioneel voor me. Alle pijn, verdriet maar ook trots en vreugde verbonden aan mijn leven kwamen langs. Het was een heel rijk, gevoelig pallet aan emoties en het voelde fijn om er doorheen geleid te worden.

Toen Susana bij mijn benen aankwam kwam ik echt in een hele diepe ontspanning. Ik had echt het gevoel dat ik mocht rusten en deed dat ook. Ik zakte heerlijk weg maar was toch wakker. Ik denk niet dat ik ooit zo diep ontspannen ben geweest tijdens een massage als bij dit laatste stuk. De massage voelde echt als een reis door mijn lichaam en ziel. Bedankt voor je warme handen Susana. Ik kies de volgende keer zeker weer voor de voorkant!.”

Astrid :

“Ik ben een vrouw van 56 en komt sinds een jaar bij Susana, voor maandelijkse behandelingen. Voor mij voornamelijk voor mijn rug en nekklachten( na drie hernia operaties) Ik voel me altijd weer “alsof alles weer op zijn plek zit, en kan daar weer weken mee vooruit.

Ook de voorkant van mijn lichaam, heb ik twee keer gedaan. Mijn schaamte en ook het vreemde dat iemand aan mijn borstengebied zit was totaal overbodig, Het heeft niets seksueels en ik raad het zeker iedereen aan om die stap te nemen. Susana is zeer bekwaam en zorgzaam en voelt precies aan wat je nodig hebt. ik ben meer dan 100% tevreden, voor alle vrouwen: “gun het jezelf om de liefdevolle aanraking te ontvangen, we hebben dat echt nodig”.

Wil je meer weten over deze behandeling?
Neem dan gerust contact met mij op.
Liefs,
Susana 💜
×