Telefoon nummer

06 10173704

E-mail

info@inbalanstotaal.nl

Openings tijden

Alleen op afspraak

“A “healer” is not someone that you go to for healing. A healer is someone that triggers within you, your own ability to heal yourself”

Ik geloof in leven en handelen vanuit innerlijk vrijheid en niet vanuit belemmerende emoties en/of overtuigen. Binnen mijn praktijk komt je weer In Balans door verbinding, verbinding maken met jezelf en de wijsheid van je lichaam (o.a van hart, hoofd en buik); want alles wat je nodig hebt om te herstellen, om te verwerken, om in je kracht te komen te staan, is in jezelf aanwezig. Alles is er al, altijd, overal, in jou!.

“De genezing van een deel kan niet plaats vinden zonder behandeling van het geheel”.

Vanuit de holistische visie zijn lichaam, geest en ziel aan elkaar gekoppeld. Zij zijn een eenheid van fysieke, mentale, emotionele, intuïtieve en spirituele aspecten. Al deze gebieden staan met elkaar in verbinding. Volgens deze visie zijn lichaam en geest twee bestaansvormen die elkaar niet alleen raken, maar die in wezen hetzelfde uitdrukken. Hetzelfde betekent dat ons lichaam is een spiegel van wat er binnen zich afspeelt en andersom. Het enige wat jij hoeft te doen is verbinding maken. Ik kan je begeleiding tijdens dit leerzaam proces want ik werk vanuit de holistische visie, dit geeft een goed beeld van hoe ik mensen zie en met mensen wil werken. Het kan de sleutel zijn tot een vraagstuk of de oplossing voor elke puzzel.

Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf, een bron van zelfkennis voor de goede verstaander. Volgens mij zijn lichamelijke klachten dan ook geen toevallige gebreken van een kapot apparaat. Ziekte drukt meer uit dan alleen een materiële storing. Er zit een betekenis achter, een analoog verband met ons innerlijk leven.

Een symptoom bewust te voelen en te beluisteren. Welke rol speelt het in ons leven? Waarin belemmert het ons? Waartoe nodigt het ons uit, welke raad tracht het ons te geven? Een klacht vraagt om aandacht. Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft en dat ben je zelf. Maar mensen staan sterker als ze af en toe een beroep kunnen doen op hun medemens om samen door middel van reflectie en feedback blinde vlekken zichtbaarder te maken. In dat proces kunnen natuurgeneeswijzen, lichaamstherapie en lichaamscoaching een belangrijke rol spelen.

Als er op een van deze gebieden onbalans is, is er een mogelijkheid voor klachten en/of ziekte. Niemand is continu in balans. We hebben te maken met relaties, gezin, werk, gedachten, emoties en ons lichaam. Het is belangrijk dat je je bewust bent van hoe het bij jou werkt. Wat heb je nodig om in balans te zijn of te komen?

Hiervoor bied ik diverse mogelijkheden. En bij alle behandelingen staat ontspanning voorop. Want een ontspannen lichaam kan beter helen en in een ontspannen lichaam voelt een ontspannen geest zich thuis en als je ontspannen bent, zowel geestelijk & lichamelijk, kun je beter handelen en als je beter kan handelen, kom je meer in balans, je eigen balans, een balans die bij jou past.

 

Voor mij zijn de volgende vier pijlers van belang voor gezondheid en balans:

  • Bewustzijn
    • Wat is bewustzijn? Bij het opzoeken van het woord bewustzijn in het woordenboek heb ik definities gevonden als beseffen, zich realiseren, zich doordrongen van en bezinning. Voor mij zijn al deze definities van toepassing plus  het waarnemen van jezelf. Waar het om gaat is te ervaren hoe je eigen bewustzijn werkt en bewust te worden van je eigen bewustzijn. Zodra je je bewust bent van jezelf in al je vormen en daden en je hebt de kracht gevonden om jezelf te worden en te zijn, komt het Innerlijk Proces naar voren. Dit speelt een belangrijke rol in het genezingsproces zowel binnen de verschillende Natuurgeneeswijzen, Lichaamscoaching  als voor Massagetherapie.
  • Voeding en ademhaling
  • Beweging en rust
  • Uitwisseling en aanraking

 

Ik begeleid graag mensen die bewust willen worden van eigen proces, mensen die durven naar zichzelf te kijken en bereid zijn om de juiste stappen te nemen om in hun eigen kracht en balans te komen, eigen autonomie, mensen die willen en durven eigen verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven, eigen gezondheid en natuurlijk eigen geluk.

De basis van al mijn behandelingen is Ontspanning. Hoe ontspan jij? Hoe kun je zo comfortabel mogelijk omgaan met dat wat er is?