Tarieven en vergoedingen

Tarieven 2024

Lichaamsgerichte therapie /massagetherapie

Met vergoeding
30 minuten: € 47,50*
60 minuten: € 80,00

(Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen.)

Zonder vergoeding
30 minuten: € 42,50*
60 minuten: € 65,00

Vlow® borstweefselbehandeling

60-70 minuten: €85,00

(Alle consulten en behandelingen zijn inclusief 21% btw.)

*Massage behandelingen van 30 minuten zijn alleen van toepassing voor: Bindweefsel/Cellulitemassage. Alle overige massage behandelingen hebben een tijdsduur van 60 minuten.

Betaalwijzen

Je kunt alleen contant betalen.

Bij behandelingen met vergoeding, ontvang je een digitale nota per email na de behandeling. Deze nota declareer je zelf bij de zorgverzekering, bij de meeste zorgverzekeringen kun je dit tegenwoordig eenvoudig online regelen.

“Binnen mijn praktijk, kwaliteit wordt gewaarborgd om aangesloten te kunnen blijven bij de beroepsvereniging.”

Bij verhindering

Wanneer je bent verhinderd gaarne 48 uur van tevoren aangeven via mijn praktijknummer 0610173704 (Afmeldingen via sms of e-mail kan ik helaas niet accepteren). Als er sprake is van overmacht (en er telefonisch contact is gezocht), kunnen we hier over in gesprek komen en de afspraak naar een andere datum verzetten. Bij niet tijdig afzeggen ben ik genoodzaakt de behandelingskosten in rekening te brengen.

Je gezondheid

Je gezondheid is je grootste goed. Dat besef je je echter vaak pas als je niet meer gezond bent. Als je last van klachten hebt, als je pijn hebt of belemmerd wordt in je dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is het fijn als jouw zorgverzekering meebetaalt aan jouw gezond zijn, gezond blijven én het weer gezond worden. Jouw gezondheid vraagt echter ook om eigen verantwoordelijkheid en in ons huidige systeem van zorgverzekeringen vaak ook om een eigen financiële investering. Heling en genezing begint vaak met deze eerste stap. Jezelf deze financiële investering waard vinden!.

De behandelingen

De behandelingen Massagetherapie bestaan uit een voorgesprek, massage en nagesprek. Voorafgaand aan de behandeling (massagetherapie) is er ruimte voor een (gratis) gesprek om te horen of je klachten hebt en de massagevorm op jou af te stemmen. Houd daarom rekening met ca. 10 minuten extra tijd (voorgesprek), na de massage is er ook ruimte voor een nagesprek (10 minuten); de duur is ongeveer 80 minuten in totaal. Het enige dat je hoeft mee te nemen is 2 grote strandlakens (170×100). Lotions, oliën en handdoeken zijn inbegrepen.

Over het algemeen kun je op korte termijn terecht. Het is wel aan te raden om op tijd een afspraak te maken. Op mijn voicemail kun je altijd een bericht inspreken. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. Onbekend en privénummers worden niet opgenomen.

Cadeaubon bestellen

Geef een cadeaubon van Massage Praktijk In Balans Totaal! Je bepaalt zelf de waarde van de bon, tevens is er ruimte voor een persoonlijke boodschap.

Vergoedingen

 

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullend pakket. Hoe jouw verzekeraar met vergoedingen voor Massagetherapie , lichaamsgerichte therapie of alternatieve geneeswijzen consulten en behandelingen omgaat, is te vinden in jouw polisvoorwaarden. Afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering die jij hebt afgesloten worden mijn behandelingen/consulten: Massagetherapie , lichaamsgerichte therapie of alternatieve geneeswijzen in geheel of gedeeltelijk vergoed. Kijk jouw polis hierop na of vraag het na bij jouw zorgverzekeraar.

Voor de behandelingen met de volgende prestatiecodes kun je eventueel een gedeeltelijke vergoeding krijgen:

  • Klassieke Homeopathie: 24200
  • Massagetherapie/Shiatsu: 24102
  • Lichaamsgerichte psychotherapie: 24513

Het eigen risico van € 385,- van jouw zorgverzekeraar betreft alleen enkele zaken uit het basispakket en heeft dus geen betrekking op behandelingen die vallen onder jouw aanvullende verzekering. Dit betekent dus dat je voor een behandeling binnen mijn praktijk de eerste € 385,- niet zelf hoeft te betalen.

Een overzicht met vergoedingen voor verschillende alternatief geneeswijzen in 2024 vind je op de website van Zorgwijzer. Bij twijfel kun je het beste je eigen verzekeraar bellen.

Praktijk In Balans totaal is aangesloten bij de bij Complementair Aanvullende Therapeuten, de CAT en bij Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg, de RBCZ. De Therapeuten die geregistreerd staan bij de CAT en RBCZ voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik sta als RBCZ registertherapeut ingeschreven in de zorggids.

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/

Na de behandeling ontvang je een digitale nota per email. Deze nota declareer je zelf bij de zorgverzekering, bij de meeste de meeste zorgverzekeringen kun je dit tegenwoordig eenvoudig online regelen.

Ervaringen van clienten

×