Telefoon nummer

06 10173704

E-mail

info@inbalanstotaal.nl

Openings tijden

Alleen op afspraak

Mijn naam is Susana Romo Garcia, ik kom uit Ecuador. Van kleins af aan ben ik in aanraking geweest met genezing (mijn ouders zijn artsen).

Als kind droomde ik ervan  mensen te helpen op een natuurlijke manier, maar in die tijd waren er in Ecuador geen opleidingen gericht op homeopathie en natuurgeneeskunde.

Na het afronden van de opleiding Bussines and administration ging ik op reis naar Spanje waar ik mijn lieve man leerde kennen en zo ben ik in dit prachtige land beland.

Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om met mensen te werken en ging aan de slag in de Horeca.  Ondanks dat dit een leuke ervaring is geweest, voelde ik dat er meer moest zijn. Ik had mijn ding nog niet echt gevonden. Ik wilde iets concreets gaan doen met mijn ‘talent’ door er meer vorm aan geven.

Rond mijn dertigste kwam mijn droom om homeopaat te worden terug. Op dat moment was voor mij de tijd aangebroken om mijn droom te verwezenlijken.Ik besloot daarom in 2008 om de vijfjarige opleiding aan de HvNA in Arnhem te volgen. Inmiddels ben ik afgestudeerd als klassiek homeopaat.

Het geven van massages heeft altijd mijn interesse gehad en daar is mijn ontdekkingsreis dan ook mee begonnen. Ik ben tijdens de eerste twee jaar van mijn studie op de HvNA in aanraking gekomen met massage.  Al gauw bleek dat massage me in alles aansprak, ik wilde daar veel meer van weten. Mijn reis begon en ik had steeds meer behoefte aan verdieping. Het is niet bij deze ene cursus gebleven. Ondertussen ben ik opgeleid tot Massage therapeute.

Het gaat mij vooral om de mens in zijn geheel. Ook mijn behandeling zie ik als één geheel, het contact, de warme aanraking, het voelen, het geven. Mede daarom vind ik het ook belangrijk het lichaam in zijn geheel niet uit het oog te verliezen. Ik heb me dan ook verdiept in de anatomie van het lichaam en gebruik deze kennis tijdens mijn behandelingen. Maar ook de sfeer en het vertrouwen zijn van groot belang. Ik werk met biologische olie waar ik etherische olie aan toevoeg en met rustgevende muziek zorg ik voor een aangename sfeer in mijn massagepraktijk.

Zoals we allemaal verschillend zijn, verschillen ook onze behoeften. Bij elke massagebehandeling pas ik verschillende technieken toe, die afgestemd zijn op 4 verschillenden niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, deze combinatie maakt elke massage uniek, een unieke ervaring!

Ik behandel elke dag met veel levenslust, passie, liefde en het verveelt nooit! Het blijft me nog verrassen elke dag wat ik voor mijn cliënten kan betekenen. Het is iets wat mij inspireert, fascineert en energie geeft. Mijn kracht zit in de verbinding van kennis en ervaring, sociaal-emotionele vaardigheden, scherpe intuïtie, praktisch inzicht en holistische visie.Naast de massages bied ik ook natuurgeneeswijzen adviezen & coachingsgesprekken. Natuurlijk blijf ik op zoek naar verdieping binnen mijn vakken door middel van bijscholingen; er valt nog zoveel te ontdekken. Ik heb altijd de behoefte gevoeld een positieve bijdrage te willen leveren aan de maatschappij. Gezien mijn enthousiaste klantenkring en de resultaten weet ik dit met mijn praktijk nu ook daadwerkelijk te bereiken.

 

Momenteel ben ik bezig met Orthomoleculair therapeut opleiding  en Energetische Massagetherapie en volg verschillende bijscholingen o.a medische en vakinhoudelijk. Persoonlijke ontwikkeling vind ik een must in mijn leven. Ik geniet ontzettend veel van leren, zonder twijfel mijn grootste hobby.

 

Ik word elk jaar een jaartje ouder en begin echt te waarderen wat mijn lichaam allemaal voor me doet! Ademen, lopen, schrijven, praten, kijken, leren, nadenken, vrijen, sporten. Mijn lichaam doet misschien niet (meer) wat ik allemaal wil, maar het doet meer dan genoeg! Feitelijk staat mijn lichaam gewoon geheel ten dienste van mij. Het is mijn vehikel om hier op aarde te kunnen beleven en ervaren en ik ben daar heel dankbaar voor. Ik kom tot de conclusie: Ik hou van mijn lichaam en mijn lichaam houdt van mij en ik ben mijn lichaam dankbaar voor alles wat het voor me doet! Ik nodig je uit om bewust te worden van jouw lichaam en waarderen wat het voor je doet!

Gun jezelf de tijd om te herstellen! Ik zie vaak in de praktijk dat mensen lopen met chronische klachten jaren lang en ze komen naar me toe en verwachten ze dat binnen paar weken alles verdwijnt! Dat is onmogelijk! Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, heeft tijd nodig om zijn balans te vinden. Deze proces kost ook energie want we moeten actief mee doen aan onze herstel, actief betekent : bewust worden en goed voor onze lichaam en geest zorgen ieder dag van onze leven; en niet alleen als ons uitkomt, als het alleen nodig of te laat is!
Onderschat je lichaam niet. Als je het dingen geeft, bijvoorbeeld rust, kan het jou ook wat teruggeven, zoals extra energie in tijden dat het hard nodig is. Zorg voor je lichaam. Laat het bewegen, voedt het met fijn, gezond voedsel, smeer het van top tot teen in met de allerlekkerste bodycrème en geef het rust wanneer het daar om vraagt. Let ook op pijntjes en kwaaltjes: wat vertelt je lijf je? Luister ernaar. En geef antwoord.