Over mij

Over mij

Mijn naam is Susana Romo Garcia, ik kom uit Ecuador. Van kleins af aan ben ik in aanraking geweest met genezing (mijn ouders zijn artsen).

Dromen en doelen

Als kind droomde ik ervan mensen te helpen op een natuurlijke manier, maar in die tijd waren er in Ecuador geen opleidingen gericht op homeopathie en natuurgeneeskunde.

Na het afronden van de opleiding Bussines and administration ging ik op reis naar Spanje waar ik mijn lieve man leerde kennen en zo ben ik in dit prachtige land beland.

Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om met mensen te werken en ging aan de slag in de Horeca. Ondanks dat dit een leuke ervaring is geweest, voelde ik dat er meer moest zijn. Ik had mijn ding nog niet echt gevonden. Ik wilde iets concreets gaan doen met mijn ‘talent’ door er meer vorm aan geven.

Rond mijn dertigste kwam mijn droom om homeopaat te worden terug. Op dat moment was voor mij de tijd aangebroken om mijn droom te verwezenlijken. Ik besloot daarom in 2008 om de vijfjarige opleiding aan de HvNA in Arnhem te volgen. Inmiddels ben ik afgestudeerd als klassiek homeopaat en massagetherapeute.

Massage Therapie

Het geven van massages heeft altijd mijn interesse gehad en daar is mijn ontdekkingsreis dan ook mee begonnen. Ik ben tijdens de eerste twee jaar van mijn studie op de HvNA in aanraking gekomen met massage. Al gauw bleek dat massage me in alles aansprak, ik wilde daar veel meer van weten. Mijn reis begon en ik had steeds meer behoefte aan verdieping. Het is niet bij deze ene cursus gebleven.

Unieke ervaring

Het gaat mij vooral om de mens in zijn geheel. Ook mijn behandeling zie ik als één geheel, het contact, de warme aanraking, het voelen, het geven. Mede daarom vind ik het ook belangrijk het lichaam in zijn geheel niet uit het oog te verliezen. Ik heb me dan ook verdiept in de anatomie van het lichaam en gebruik deze kennis tijdens mijn behandelingen. Maar ook de sfeer en het vertrouwen zijn van groot belang. Ik werk met biologische olie waar ik etherische olie aan toevoeg en met rustgevende muziek zorg ik voor een aangename sfeer in mijn massagepraktijk.

Zoals we allemaal verschillend zijn, verschillen ook onze behoeften. Bij elke massagebehandeling pas ik verschillende technieken toe, die afgestemd zijn op 4 verschillenden niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, deze combinatie maakt elke massage uniek, een unieke ervaring!

holistische massage 's-hertogenbosch den bosch susana
“Good massage therapy are hard to find, harder to leave and impossible to forget”

Met liefde & passie

Ik behandel elke dag met veel levenslust, passie, liefde en het verveelt nooit! Het blijft me nog verrassen elke dag wat ik voor mijn cliënten kan betekenen. Het is iets wat mij inspireert, fascineert en energie geeft. Mijn kracht zit in de verbinding van kennis en ervaring, sociaal-emotionele vaardigheden, scherpe intuïtie, praktisch inzicht en holistische visie. Naast de massages bied ik ook natuurgeneeswijzen adviezen & coachingsgesprekken. Natuurlijk blijf ik op zoek naar verdieping binnen mijn vakken door middel van bijscholingen; er valt nog zoveel te ontdekken. Ik heb altijd de behoefte gevoeld een positieve bijdrage te willen leveren aan de maatschappij. Gezien mijn enthousiaste klantenkring en de resultaten weet ik dit met mijn praktijk nu ook daadwerkelijk te bereiken.

Biologische natuurwetten

Momenteel ben ik bezig om me te verdiepen in de 5 natuurwetten (Germaanse geneeskunde) en volg verschillende bijscholingen o.a medische en vakinhoudelijk. Persoonlijke ontwikkeling vind ik een must in mijn leven. Ik geniet ontzettend veel van leren, zonder twijfel mijn grootste hobby.

Het lichaam

Ik word elk jaar een jaartje ouder en begin echt te waarderen wat mijn lichaam allemaal voor me doet! Ademen, lopen, schrijven, praten, kijken, leren, nadenken, vrijen, sporten. Mijn lichaam doet misschien niet (meer) wat ik allemaal wil, maar het doet meer dan genoeg! Feitelijk staat mijn lichaam gewoon geheel ten dienste van mij. Het is mijn vehikel om hier op aarde te kunnen beleven en ervaren en ik ben daar heel dankbaar voor. Ik kom tot de conclusie: Ik hou van mijn lichaam en mijn lichaam houdt van mij en ik ben mijn lichaam dankbaar voor alles wat het voor me doet! Ik nodig je uit om bewust te worden van jouw lichaam en waarderen wat het voor je doet!

Ultieme balans

Gun jezelf de tijd om te herstellen! Ik zie vaak in de praktijk dat mensen lopen met chronische klachten jaren lang en ze komen naar me toe en verwachten ze dat binnen paar weken alles verdwijnt! Dat is onmogelijk! Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, heeft tijd nodig om zijn balans te vinden. Deze proces kost ook energie want we moeten actief mee doen aan onze herstel, actief betekent : bewust worden en goed voor onze lichaam en geest zorgen ieder dag van onze leven; en niet alleen als ons uitkomt, als het alleen nodig of te laat is!
Onderschat je lichaam niet. Als je het dingen geeft, bijvoorbeeld rust, kan het jou ook wat teruggeven, zoals extra energie in tijden dat het hard nodig is. Zorg voor je lichaam. Laat het bewegen, voedt het met fijn, gezond voedsel, smeer het van top tot teen in met de allerlekkerste bodycrème en geef het rust wanneer het daar om vraagt. Let ook op pijntjes en kwaaltjes: wat vertelt je lijf je? Luister ernaar. En geef antwoord.

Opleidingen/diploma’s:

 • Holistische Massagetherapie
 • Energetische Massagetherapie
 • VLOW®-borstweefselbehandelaar
 • Docent Babymassage Expert
 • Medische basiskennis
 • Body Mind Release
 • Klassieke Homeopathie
 • Celzouttherapie consulent
 • NLP Master
 • Acupunctuur

Cadeaubon bestellen

Geef een cadeaubon van Massage Praktijk In Balans Totaal! Je bepaalt zelf de waarde van de bon, tevens is er ruimte voor een persoonlijke boodschap.

Mijn visie

A healer

“A “healer” is not someone that you go to for healing. A healer is someone that triggers within you, your own ability to heal yourself”

Ik geloof in leven en handelen vanuit innerlijk vrijheid en niet vanuit belemmerende emoties en/of overtuigen. Binnen mijn praktijk komt je weer In Balans door verbinding, verbinding maken met jezelf en de wijsheid van je lichaam (o.a van hart, hoofd en buik); want alles wat je nodig hebt om te herstellen, om te verwerken, om in je kracht te komen te staan, is in jezelf aanwezig. Alles is er al, altijd, overal, in jou!.

Mijn visie

“De genezing van een deel kan niet plaats vinden zonder behandeling van het geheel”.

Vanuit de holistische visie zijn lichaam, geest en ziel aan elkaar gekoppeld. Zij zijn een eenheid van fysieke, mentale, emotionele, intuïtieve en spirituele aspecten. Al deze gebieden staan met elkaar in verbinding. Volgens deze visie zijn lichaam en geest twee bestaansvormen die elkaar niet alleen raken, maar die in wezen hetzelfde uitdrukken. Hetzelfde betekent dat ons lichaam is een spiegel van wat er binnen zich afspeelt en andersom. Het enige wat jij hoeft te doen is verbinding maken. Ik kan je begeleiding tijdens dit leerzaam proces want ik werk vanuit de holistische visie, dit geeft een goed beeld van hoe ik mensen zie en met mensen wil werken. Het kan de sleutel zijn tot een vraagstuk of de oplossing voor elke puzzel.

Het lichaam

Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf, een bron van zelfkennis voor de goede verstaander. Volgens mij zijn lichamelijke klachten dan ook geen toevallige gebreken van een kapot apparaat. Ziekte drukt meer uit dan alleen een materiële storing. Er zit een betekenis achter, een analoog verband met ons innerlijk leven.

Een symptoom bewust te voelen en te beluisteren. Welke rol speelt het in ons leven? Waarin belemmert het ons? Waartoe nodigt het ons uit, welke raad tracht het ons te geven? Een klacht vraagt om aandacht. Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft en dat ben je zelf. Maar mensen staan sterker als ze af en toe een beroep kunnen doen op hun medemens om samen door middel van reflectie en feedback blinde vlekken zichtbaarder te maken. In dat proces kunnen natuurgeneeswijzen, lichaamstherapie en lichaamscoaching een belangrijke rol spelen.

“Bewust leven is naar
jezelf durven kijken”

In Balans Totaal

Als er op een van deze gebieden onbalans is, is er een mogelijkheid voor klachten en/of ziekte. Niemand is continu in balans. We hebben te maken met relaties, gezin, werk, gedachten, emoties en ons lichaam. Het is belangrijk dat je je bewust bent van hoe het bij jou werkt. Wat heb je nodig om in balans te zijn of te komen?

Hiervoor bied ik diverse mogelijkheden. En bij alle behandelingen staat ontspanning voorop. Want een ontspannen lichaam kan beter helen en in een ontspannen lichaam voelt een ontspannen geest zich thuis en als je ontspannen bent, zowel geestelijk & lichamelijk, kun je beter handelen en als je beter kan handelen, kom je meer in balans, je eigen balans, een balans die bij jou past.

Gezondheid & Balans

Voor mij zijn de volgende vier pijlers van belang voor gezondheid en balans:

 • Bewustzijn. Wat is bewustzijn? Bij het opzoeken van het woord bewustzijn in het woordenboek heb ik definities gevonden als beseffen, zich realiseren, zich doordrongen van en bezinning. Voor mij zijn al deze definities van toepassing plus het waarnemen van jezelf. Waar het om gaat is te ervaren hoe je eigen bewustzijn werkt en bewust te worden van je eigen bewustzijn. Zodra je je bewust bent van jezelf in al je vormen en daden en je hebt de kracht gevonden om jezelf te worden en te zijn, komt het Innerlijk Proces naar voren. Dit speelt een belangrijke rol in het genezingsproces zowel binnen de verschillende Natuurgeneeswijzen, Lichaamscoaching als voor Massagetherapie.
 • Voeding en ademhaling
 • Beweging en rust
 • Uitwisseling en aanraking

Begeleiding

Ik begeleid graag mensen die bewust willen worden van eigen proces, mensen die durven naar zichzelf te kijken en bereid zijn om de juiste stappen te nemen om in hun eigen kracht en balans te komen, eigen autonomie, mensen die willen en durven eigen verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven, eigen gezondheid en natuurlijk eigen geluk.

De kern

De basis van al mijn behandelingen is Ontspanning. Hoe ontspan jij? Hoe kun je zo comfortabel mogelijk omgaan met dat wat er is?

Ervaringen van clienten

×