Massagetherapie

Massagetherapie is dé manier om ziektes te voorkomen en in balans te komen. Een lichaam kan zichzelf heel goed genezen. Door bewustwording en rust kan het in balans komen. Massagetherapie is een vorm van ontspanning waarbij de relatie tussen hoofd en denken even wordt stilgelegd. Door de spieren te laten ontspannen kunnen emoties de ruimte krijgen en zal geblokkeerde energie weer gaan stromen, na een massage voel je jezelf als herboren. Je zou het kunnen omschrijven als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, een groter bewustzijn van je lichaam, en meer contact met jezelf.
Binnen mijn praktijk heerst een veilige sfeer en respectvol fysiek contact geven je gelegenheid te ontspannen, te ontstressen. Een moment om ‘jouw batterij op te laden’. Massages zijn altijd op de persoon afgestemd. Bij elke massagebehandeling pas ik verschillende technieken toe (intuïtief ), die afgestemd zijn op 4 verschillenden niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, deze combinatie maakt elke massage uniek, een unieke ervaring!

Wat is massagetherapie

Massagetherapie geeft je de gelegenheid om lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Het is tevens een van de fijnste manier om voor jezelf te zorgen, de weg naar binnen te (her)vinden en te ervaren wat echt belangrijk voor je is.

Massagetherapie, waarom?

Wat je in je leven meemaakt ligt in je lichaam opgeslagen. Je lichaam geeft aan hoe het met je is. Sta je stijf van de spanning, draag je een last op de schouders, of ligt iets je zwaar op de maag? Massagetherapie is geschikt als je klachten hebt of een onbalans in je leven ervaart. Denk hierbij niet alleen aan klachten van de spieren, maar ook aan bijvoorbeeld hoofdpijn, stress, burn out, en slapeloosheid. Het biedt ook ondersteuning als je te maken hebt met een grote levensgebeurtenis, fases van je leven of als er een ziekte bij je is geconstateerd. Het kan ook zijn dat je veel piekert, altijd maar bezig bent en niet meer kunt ontspannen. Bij mijn praktijk is er rust en ruimte en aandacht voor jou, tijd om aandacht aan jezelf te geven, tijd om in balans te komen.

Massagetherapie nodigt uit om te ervaren hoe het met je is, zonder oordeel. Door gedachtes en gevoelens toe te laten, ontstaat ruimte en inzicht. Je kunt je bewust worden van de signalen van je lichaam en gaan luisteren naar het verhaal achter de klacht. Bewustwording en inzicht vormen een belangrijke bijdrage tot heling.

Waar bestaat een massage behandeling uit?

Ieder individu is uniek en verdient een persoonlijke aanpak. Deze persoonlijke aandacht en ruim tijd hebben voor de cliënt, schept een vertrouwensband. Dit bevordert een positief resultaat. Bij elke massagebehandeling pas ik verschillende technieken toe, die afgestemd zijn op 4 verschillenden niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, deze combinatie maakt elke massage uniek, een unieke ervaring! De behandelingen die worden aangeboden zijn gericht op welzijn, ontspanning, bewustwording om in balans te komen, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van biologische oliën en aromatherapie essences. Met mijn lange ervaring kunt je veilig overgeven aan een vakbekwame doeltreffende unieke behandeling. Persoonlijke hygiëne is belangrijk voor mij. Zorg dat je voor de massage een fris gevoel hebt. Van tevoren praten we even om te bepalen wat belangrijk voor je is op dit moment. De behandeling is afgestemd op jouw lijf, behoefte en stemming.

Tijdens de massage wordt niet veel gezegd, het is lekker warm, op de achtergrond een zacht muziekje. Je ligt op een comfortabele massagetafel, je houd je ondergoed aan en je wordt behaaglijk toegedekt op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen en iets te drinken.

Aanraken: een levensbehoefte

Voor veel van ons is de aanraking eerder spannend dan ontspannend doordat we vrijwel altijd met een doel of verwachting aanraken of aangeraakt zijn. Pas wanneer we ons veilig en geborgen voelen, kunnen we volledig ontspannen in fysiek contact. Wanneer de massage wordt ontvangen vanuit die ontspanning en overgave, zal ook jouw levensenergie in vrijheid kunnen gaan stromen, diepere lagen worden geraakt en ruimte wordt gegeven aan een energetische, ontwakende en helende innerlijke beleving.

Massagetherapeut kiezen

Het vinden van een goede massagetherapeute is niet zo makkelijk als het lijkt! Voor je op zoek gaat naar een goede behandelaar, is het slim om je eerst eens af te vragen waarom je gemasseerd wilt worden en wat voor massage het beste bij je past (een massage heeft het beste effect als deze ook daadwerkelijk op jou is afgestemd).

Kies een masseur die bij je past. Iedereen is anders, ook masseurs. Elke masseur heeft zijn eigen manier van masseren. Deze manier kan bij jou passen of niet. Daarnaast is belangrijk dat je bij een masseur veilig voelt. Als je gespannen op de bank ligt heeft een massage als vanzelfsprekend een minder goed effect als wanneer je prettig en veilig voelt.

Bij een massage wordt je aangeraakt, je geeft jezelf letterlijk en vaak ook figuurlijk bloot. Het is daarom belangrijk dat je een klik hebt met de masseur of massagetherapeut.
Binnen mijn eigen praktijk merk ik dat die “klik” essentieel is. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in degene waar jij je als consument aan overgeeft. Voor veel mensen is het spannend om voor het eerst gemasseerd te worden. Het is daarom belangrijk dat de behandelaar je vragen kan beantwoorden, naar je luistert, je op je gemak stelt. Of die klik er echt is kun je pas ervaren tijdens de behandeling. Door het bekijken en vergelijken van websites krijg je al wel een indruk van de mens achter de masseur. Ook tijdens het telefoongesprek kun je merken of er een klik is. Binnen mijn praktijk er is altijd ruimte om dit aan te voelen. Voor, tijdens en na de behandeling wordt tijd besteed aan het bouwen van een persoonlijke band en wederzijde vertrouwen.

“Good massage therapy are hard to find, harder to leave and impossible to forget”

Cadeaubon bestellen

Geef een cadeaubon van Massage Praktijk In Balans Totaal! Je bepaalt zelf de waarde van de bon, tevens is er ruimte voor een persoonlijke boodschap.

Er zijn nog meer goede redenen om je te laten masseren

Aandacht voor jezelf

Je hoeft niet iets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf (laten) verwennen is ook een goede reden!

Ontspanning

Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Het helpt bij pijnlijke en gespannen spieren, bij klachten die met spanning te maken hebben of als het gewoon druk of spannend is in je leven.

Nieuwe energie

De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.

Bewustwording & contact

Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat het je vertelt. Hierdoor krijg je meer contact met jezelf.

Aangeraakt worden

Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als ook in het verleden te weinig of onveilig bent aangeraakt , kan massage je weer iets terug geven.

Verwijderen van afvalstoffen

De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Je zit niet lekker in je vel

Dit kan van alles betekenen, misschien ben je depressief of onrustig, misschien heb je aandacht nodig, of je hebt een onbestemd gevoel. Ook zwangerschap is een mooie reden om je te laten masseren.

Ondersteuning bij veranderingen

Massage kan een belangrijke ondersteuning zijn van een therapeutisch proces.

Gedachten stil zetten

Een massage is ideaal wanneer je veel denkwerk verricht of wanneer je je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je helderder, lichter en energieker.

Ervaringen van clienten

×