Van het padje af

Ik luisterde naar mijn baas terwijl ze iets zei dat diepe indruk op mij maakte: “Susana, je moet leren onderscheid te maken tussen zakelijk en privé! Trouwens, hoe jij mensen benaderd, wordt als ‘intimiderend’ ervaren door jouw collega’s.”

Hier verwees ze naar het feit dat ik mensen aanraak als ik met ze praat, iets wat heel normaal is in mijn vaderland. Eigenlijk vertelde ze me in een paar woorden dat, zoals ik was, niet acceptabel was. Dat voelde voor mij alsof ik er niet mocht zijn. Ik moest veranderen en me zoveel mogelijk aanpassen anders zou ik niet geaccepteerd worden in de maatschappij! Sinds die dag deed ik er alles aan om me aan te passen aan de wensen van de maatschappij, maar de prijs was heel hoog: ik verloor mezelf. Ik verloor mezelf 2 jaar lang!

In die twee jaar was ik mezelf constant aan het onderdrukken om deel uit te kunnen maken van de “maatschappij”, om erbij te horen!

Wakker geschud

Het leven geeft ons signalen. In het begin zijn ze klein en subtiel, maar na verloop van tijd worden ze intenser en als je niet “luistert”, komen ze meestal in de vorm van harde klappen. En zo werd ik wakker geschud in 2007, dit viel samen met de geboorte van mijn dochter. Tijdens de bevalling ging alles mis wat er mis kon gaan waardoor ik 3 dagen in coma belandde.

Voordat ik in coma raakte, verliet ik mijn lichaam, en zag ik mezelf liggen omringd door een medisch team die er alles aan deden om me in leven te houden. Op dat moment vroeg ik aan het universum / God om me nog niet mee te nemen, omdat ik mijn dochter geen trauma voor het leven wilde meegeven. Kun je het voorstellen dat de dag dat je geboren wordt, je moeder sterft?

Vervolgens stelde ik mezelf de volgende vraag: Susana, ben je aan het doen waarvoor je bestemd bent? Ik kreeg een dikke vette NEE! En precies op dat moment wist ik dat als ik terugkeerde uit de coma, mijn leven voorgoed zou veranderen.

En ja hoor, ik kwam terug 3 dagen later, net als Jezus 😊 Toen ik wakker werd, wist ik dat ik vanaf dat moment mijn hart zou volgen en naar mijn innerlijke wijsheid zou luisteren. Beide zouden de koers van mijn leven gaan bepalen.

Maanden later schreef ik me in om alternatieve geneeskunde te studeren, met als specialisatie homeopathie, dit was het begin van een bijzondere reis terug naar mijn eigen pad.

De crisis slaat toe

Begin 2009 heeft de economische crisis de hele wereld in zijn greep en mijn gezin staat op het punt om zijn eigen crisis te beleven. Mijn man krijgt een zware burn-out die 3 jaar zou duren, ik werk in de horeca en volg daarnaast mijn studie en we hebben 2 kleine kinderen en rekeningen te betalen. Regelmatig vroeg ik me af: ‘Hoe gaan we hier uit komen?’

Dankzij crisistijden komt de ware aard van mensen naar boven, de “true colours” worden zichtbaar. Crisis op alle niveaus zorgt er voor dat we dichterbij onze ware natuur komen of er juist van vervreemden. Ik kwam nog dichter bij mezelf en dat gaf me nieuwe inzichten.

Het keerpunt

Ik werd op een dag letterlijk en figuurlijk wakker en besefte me dat ik niet in de horeca kon blijven werken. Het was niet mijn ding, het gaf me geen voldoening en bracht me niet dichterbij mijn levensmissie. Ik draaide me om en zei tegen mijn man dat ik diezelfde dag ontslag zou nemen en mijn hart zou gaan volgen. Mijn hart gaf aan dat het tijd was om mijn talenten te benutten, tijd om weer mijn eigen weg te volgen, mijn eigen koers te bepalen, tijd om mezelf te laten zien, tijd om mijn levensmissie na te leven.

Diezelfde dag heb ik mijn baas laten weten dat ik ontslag nam. Mensen verklaarden me voor gek, want hoe kon ik in tijden van crisis mijn vaste baan opzeggen? Dat ook nog in mijn situatie: manlief zonder werk en met een burn-out en twee kleine kinderen. Zekerheid ruilen voor onzekerheid. Ik begreep hun gedachten, maar vanaf dat moment begreep ik ook dat de enige manier om gelukkig te zijn, was door mijn hart en intuïtie te volgen.

De dag nadat ik ontslag nam, was mijn praktijk geboren en de rest is geschiedenis! Ik was succesvol vanaf dag één, het enige wat ik er voor moest doen, is mijn hart volgen en naar mijn innerlijke wijsheid luisteren, dat zijn de sleutels van mijn succes.

Mijn succes is niet gebaseerd op bedrijfsplannen, marketingstrategieën, advertenties, et cetera. Mijn succes is gebaseerd op passie en liefde voor wat ik doe en mijn medemens, maar voornamelijk door authenticiteit. Ik ben authentiek, zonder kunstgrepen….🦋

Wees authentiek

Je bent authentiek als je trouw bent aan je innerlijke wijsheid/kompas, als je je hart volgt en op een oprechte manier handelt. Als je verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens en daden en ook doet wat echt belangrijk voor je is. 𝗔𝘂𝘁𝗵𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲𝗸 leven gaat over het maken van bewuste keuzes vanuit 𝗹𝗶𝗲𝗳𝗱𝗲 💜

Wees verantwoordelijk voor jezelf en luister naar de tekens op je pad en naar je eigen intuïtie.

Blijf trouw aan wie je bent, volg je Hart en je Innerlijke wijsheid want die weten de weg 🦉

Blijf opkomen voor waar je in gelooft, voor jouw waarden, voor jouw visie! Altijd op een respectvolle manier en zeg nooit sorry voor hoe je je voelt en volg niet de massa, omdat je bang bent om er anders niet bij te horen.

Blijf authentiek! Blijf altijd dicht bij jezelf, blijft altijd trouw aan jezelf, want dan ben je krachtig!
Leef vanuit je hart 💜.
Liefs,
Susana

×