Genezen van hooikoorts en andere allergieën doe je vanbinnen uit!

Als je al 20 jaar last hebt van hooikoorts, en daar al die jaren antihistaminica voor slikt, waardoor je slijmvliezen droog worden en je weer druppels voor je ogen en neus nodig hebt, verwacht je niet dat je hiervan ‘opeens’ kunt genezen. Maar in 2021 las ik een post van Enikö Papp over Biologika, De Nieuwe Medicina en de Germaanse Geneeskunde. En ik ontdekte dat een heftige gebeurtenis altijd de oorzaak is van het ontstaan van allergieën. Door terug te gaan naar het jaar voordat mijn hooikoorts ontstond, de reden van het ontstaan te ontdekken en daaraan maandenlang te werken, ben ik nu voor het derde jaar achter elkaar vrij van klachten! Dat gun ik jou ook. Daarom wil ik je hier graag wat meer over vertellen.

Op zoek naar de oorzaak van de gezondheidsklacht/ziekte

Anders dan velen denken is de Germaanse Geneeskunde geen geneeskunst en geen medicijn. In de reguliere medische circuit worden zelden oorzaken aangepakt, maar worden vooral symptomen behandeld. Vaak heeft men geen idee waardoor iemand ziek is geworden. En omdat een holistische visie onbekend is, wordt alleen naar de klacht gekeken en niet naar de hele mens. Daardoor wordt alleen de klacht/ziekte behandeld en niet de oorzaak.

De Germaanse Geneeskunde gaat op zoek naar de oorzaak. En het vereist daarom vooral bewustwording. Je gaat op een andere manier kijken naar je leven en je klachten en leert hoe je lichaam is omgegaan met bepaalde gebeurtenissen.

Hoe cool is het als je ontdekt dat het lichaam helemaal geen fouten maakt?!

Ziekte is eigenlijk een noodprogramma dat het lichaam zelf is gestart

De meesten van ons, hebben in ons leven al zo vaak gehoord en zo vaak geleerd dat ons lichaam zomaar opeens, per toeval ziek kan worden, dat het de straf van welke God dan ook is, en dat het lichaam fouten kan maken, dat ons lichaam zomaar opeens kapot kan gaan of defect kan raken, dat het ongeneeslijk ziek is, waardoor het bijna niet voor te stellen is, dat ons lichaam eigenlijk super intelligent is en dat zij NOOIT, maar dan ook nooit fouten maakt!

Ziek zijn is geen straf.
Ziek zijn is ook geen pech.
En ziek zijn is ook geen toeval.

Natuurlijk wil niemand ziek worden of pijn en vervelende klachten ervaren. Het kan zelfs je hele leven op zijn kop zetten en je kunt vaak niet meer doen wat je voorheen wel (graag) deed. Wat weer tot frustraties kan leiden.
Maar als ons lichaam dan zo geniaal in elkaar steekt en super intelligent is, en als zijn enige doel is: zo lang mogelijk voor ons zorgen, hoe komt het dan dat we soms toch ziek worden?

Vanuit de hypnose wordt niet voor niets gezegd, je BENT niet ziek, je HEBT een ziekte. Belangrijk verschil in hoe je er tegenaan kunt kijken. In de Germaanse Geneeskunde vermijd men zelfs het liefst het woord ziek/ziekte. Waarom?

Wat wij ziek noemen, is niets meer dan een aanpassing van je lichaam aan een nieuwe (en meestal dreigende) situatie. Want de mens is gemaakt om te overleven. En dus zal jouw lichaam er altijd alles aan doen om jou de beste kans tot overleven of langer leven te geven.

Wat wij tot op de dag van vandaag als ‘fout’ beschouwen, met name dingen als gezondheidsklachten, ziektes, auto-immuunziektes, chronische ziektes, etc…, zijn in wezen niets anders dan zinvolle, intelligente noodprogramma’s, die ons lichaam in werking stelt, om ons langer te laten overleven.

Inzicht in het ontstaan van een klacht/ziekte is een geweldig cadeau en het begin van de weg naar genezing

Alles heeft een doel in de natuur, zo ook elk ziekteproces. Werkelijke genezing van lichaam en geest kan pas echt plaatsvinden, als wij begrijpen wat ons lichaam (onze biologie) vóór ons doet, en niet tegen ons doet. En ons realiseren dat elke celverandering met een prachtig doel ontstaat.

Wat een zegen om te mogen begrijpen dat wij, en dus ook ons lichaam, oneindig intelligent zijn en dat wij onderdeel van Moeder Natuur zijn, waarin alles volgens bepaalde wetmatigheden verloopt. Dit inzicht is letterlijk een cadeau voor de rest van je leven.

Mijn ervaring om via de inzichten van Germaanse Geneeskunde van mijn hooikoorts af te komen

Het klinkt zo op ‘papier’ natuurlijk heel simpel:

  • Wanneer zijn de klachten ontstaan?
  • Wat gebeurde er in je leven in dat jaar voordat de klachten ontstonden?
  • Je laat het los
  • En je geneest

In de praktijk kun je hier wel een poosje zoet mee zijn. In mijn geval duurde het 9 maanden, nadat ik de oorzaak ontdekte!

Zoals je vast weet, houd ik van natuurlijke geneeswijzen. Ik heb zelfs homeopathie gestudeerd. En ik heb bijna van alles geprobeerd om van mijn hooikoortsklachten af te komen in het ‘alternatieve circuit’. Niets hielp. Behalve de antihistaminica, waardoor ik nog enigszins kon functioneren.

Maar toen door ‘toeval’ in 2021, Biologika en de Germaanse Geneeskunde op mijn pad kwamen, vond ik dat zo interessant dat ik de Masterclass ging volgen. En daar leerde ik dat alles wat te maken heeft met allergie, en als de uitscheiding uit je neus transparant is (zoals bij hooikoorts), dan heeft dit vooral te maken met een scheidingsconflict.

En zodra ze dit zei dacht ik:”Dat is het!”. Puzzelstukjes vielen zomaar op hun plek. En opeens kwamen heel veel herinneringen terug.

Wanneer waren mijn klachten ontstaan?

Begin 2002.
Ik had mazzel dat ik dat heel makkelijk kon herleiden. Ik weet dat nog zo goed omdat dit gebeurde in de allereerste winter die ik in Nederland doorbracht. En vanaf dat jaar had ik elk jaar de maanden januari, februari en maart geen leven. Verstopte ik me onder het mom van ‘ik heb hooikoorts’.

Wat was er in het jaar voordat mijn klachten ontstonden gebeurd?

In juni 2001 was ik in Nederland. Alles was prachtig groen, veel bloemen en prima weer. Het land zag er toen prachtig uit. In oktober moest ik even terug naar mijn land, want ik had papieren nodig omdat we gingen trouwen… In december kwam mijn man en samen vlogen we op 31 december terug naar Nederland, wat vanaf dan mijn nieuwe thuisland werd. Altijd als ik in het vliegtuig zat vanaf Ecuador, moest ik huilen. Snotteren, rode ogen. (Achteraf begrijp ik dat dit precies is zoals het met hooikoorts ook gaat!)

Natuurlijk vond ik het lastig dat ik mijn moeder achterliet, en ik zag haar pijn omdat haar dochter naar een heel ver land ging verhuizen, waardoor ze mij nog maar zelden zouden zien. Ik hield me dus groot. Wilde niet teveel mijn emoties laten zien.

Op 1 januari 2002 kwamen we aan in Nederland. Ik stapte uit het vliegtuig en ik zag niets, alles zag er dood uit. Dat was een shock! Ik was nog nooit in de winter in Nederland geweest. Maar ik kwam dus aan, had net mijn familie achtergelaten en ik kom aan in een kaal land! Dit vond ik niet echt leuk!

Een jaar later, in de winter van 2002/2003 begon mijn hooikoorts! Geen toeval dus, want meestal gebeurt het eerste jaar na een schokkende ervaring nog niets. Maar uiteindelijk schakelt het lichaam wel over naar de overlevingsstand.

Hooikoorts zorgt ervoor dat je binnen wilt blijven, niet naar buiten wilt. De ogen worden dik. Je hebt jeuk. Je wilt in het donker zijn. En je wilt jezelf isoleren en terugtrekken. Dat doe je ook als je pijn hebt. In mijn geval pijn van het achterlaten van mijn familie.

En ieder jaar, van januari t/m eind maart, kreeg ik diezelfde klachten. Niet in het voorjaar, zoals bij de meesten, maar al in januari. De hooikoorts heeft mij geholpen om in die wintermaanden niet naar buiten te hoeven. Dan kon ik mij terugtrekken. Ik kon het als excuus gebruiken.

Alleen al het achterhalen van de reden vond ik best pittig. Toegeven dat het emigreren veel meer met me had gedaan dan ik dacht. Vooral op emotioneel gebied, wat zijn uitwerking had gehad op mijn lichaam. Poeh! En ik realiseerde me dat ik goed aan mezelf moest gaan werken.

Mijn weg naar genezing

Allereerst moest ik gesprekken aangaan met mijn moeder en mijn man. Want ik had me altijd groot gehouden. Hen niet mijn gevoelens getoond.

Het aller moeilijkst vond ik het gesprek aangaan met mijn moeder. Gelukkig stond ze er wel voor open. Jarenlang had ik alles onderdrukt. Ik wilde mijn moeder niet extra belasten, want ik zag haar pijn.
En zo belden we opeens bijna 4 uur en bespraken we voor het eerst echt, hoe het afscheid en de afstand voor ons allebei was. Zij luisterde naar mij. En ik luisterde naar haar. We waren open en eerlijk, we luchtten letterlijk ons hart. Dit gaf veel opluchting. En ook het inzicht, dat ik me niet anders hoef voor te doen, om de ander geen of minder pijn te doen. Ik hoef niet te verzwijgen hoe ik me voel. Net als dat de ander mag uiten hoe hij/zij zich voelt. Dit levert alleen maar begrip op naar elkaar. En het voorkomt het ontstaan van lichamelijke klachten! Want mijn moeder vond het zo jammer dat ik al die jaren last had van hooikoorts, terwijl ik zoveel eerder had kunnen genezen, of het helemaal niet had hoeven te krijgen!

Daarna ging ik het gesprek aan met mijn man. Hij had totaal geen idee, dat de keuze om in Nederland te gaan wonen, aan te komen in een kaal land, zoveel impact op me had gehad. Hij gaf direct aan dat als ik vaker naar Ecuador wilde, dat ik dat gewoon moest doen.
Ik moet eerlijk zeggen dat alleen al die toezegging, dat ik de vrijheid had om naar Ecuador te kunnen gaan wanneer ik dat wilde, al heel veel hielp. Ik zat niet langer ‘gevangen’ in Nederland. Ik kon mijn familie bezoeken wanneer ik maar wilde. Dat gaf veel rust.

Maar dat was niet het enige. Ik ging elke dag op de bank zitten, kijken naar de bomen en was tegen mezelf aan het zeggen: “Susana, je bent veilig. Je hebt deze overlevingsstrategie niet meer nodig. Het is klaar. Het is goed geweest. Bedankt voor alles”.

Om van mijn hooikoorts af te komen, ben ik bijna 9 maanden intensief bezig met innerlijk werk en reflectie…het was een intens proces. Op een gegeven moment voelde ik dat het goed was. Dat de ‘weerstand’ die in mijn lichaam was opgeslagen, was opgelost.

Die eerste januari van 2022 was spannend. Ben ik echt van mijn hooikoorts af?
Ik had de pillen bewaard, maar ik had ze niet nodig die eerste winter. Maar ik bleef realistisch. Misschien zou het in de loop van dat eerste jaar terugkomen? Maar ook in januari 2023 gebeurde er niets. Inmiddels is het maart 2024 en ook dit jaar heb ik niets nodig gehad. Ik ben natuurlijk superblij na 20 jaar lang pillen slikken.

Wees je eigen healer

Ik krijg vaak de vraag of alleen kennis van de Germaanse geneeskunde voldoende is om te beginnen met genezen. Natuurlijk niet! Deze kennis is de basis. Het is een prachtige tool, maar er is meer nodig.
Van het weten naar het doen/handelen….zitten veel stappen.

Hoe vaak zeggen we “Ik weet het!”?
En toch handelen we niet naar wat we al “weten”? We blijven de patronen die de situatie/ziekte in stand houdt, herhalen.

Dus alleen de oorzaak achterhalen is niet voldoende. Helen op alle levels vereist veel innerlijk werk. Durf eerlijk naar jezelf te kijken, naar je proces. Verandering in gedachten & gedrag is ook een must, anders houd je je biologische programma’s (overlevingspatronen) in stand, en daarmee dus je “ziektebeeld”.

Je lichaam is een spiegel van je innerlijke wereld! Het liegt nooit en maakt geen fouten. Het kiest altijd voor de beste strategie om jou in leven te houden. Ja, sommige strategieën kunnen inderdaad zo heftig zijn, dat we er dood aan kunnen gaan! Dan is het belangrijk om te doen wat we vinden dat het beste is op dat moment. Wat ons ziel rust geeft .
Dus Be Your Own Healer en maak jezelf vrij van de overlevingspatronen die je niet meer dienen!💜

Zin om meer te ontdekken over allergieën en hoe je hiervan af kan komen? Ga naar:

×