“Good massage therapy are hard to find, harder to leave and impossible to forget”

Het vinden van een goede massagetherapeut is niet zo makkelijk als het lijkt! Voor je op zoek gaat naar een goede behandelaar, is het slim om je eerst eens af te vragen waarom je gemasseerd wilt worden en wat voor massage het beste bij je past want een massage heeft het beste effect als deze ook daadwerkelijk op jou is afgestemd.

Elke masseur is uniek

Kies een masseur die bij je past. Iedereen is anders, ook masseurs. Elke masseur heeft zijn eigen manier van masseren. Deze manier kan bij jou passen of niet. Daarnaast is belangrijk dat je bij een masseur veilig voelt. Als je gespannen op de bank ligt heeft een massage als vanzelfsprekend een minder goed effect als wanneer je prettig en veilig voelt.

Het verbindende klik

Bij een massage wordt je aangeraakt, je geeft jezelf letterlijk en vaak ook figuurlijk bloot. Het is daarom belangrijk dat je een klik hebt met de masseur of massagetherapeut. Binnen mijn eigen praktijk merk ik dat die “klik” essentieel is. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in degene waar jij je als consument aan overgeeft. Voor veel mensen is het spannend om voor het eerst gemasseerd te worden. Het is daarom belangrijk dat de behandelaar je vragen kan beantwoorden, naar je luistert, je op je gemak stelt.

Of die klik er echt is kun je pas ervaren tijdens de behandeling. Door het bekijken en vergelijken van websites en lezen van recensies krijg je al wel een indruk van de mens achter de massagetherapeut. Ook tijdens het telefoongesprek kun je merken of er een klik is. Binnen mijn praktijk er is altijd ruimte om dit aan te voelen. Voor, tijdens en na de behandeling wordt tijd besteed aan het bouwen van een persoonlijke band en wederzijde vertrouwen.

Mijn eigen zoektocht

Velen denken dat omdat ik een massagetherapeut ben, erg kritisch ben bij het kiezen van mijn masseur, maar zo is het niet. Voor mij is het belangrijkste dat er klik is, dat ik me veilig voel en mijn masseur 100% kan vertrouwen. Ik wil me gezien en gehoord worden door mijn behandelaar. De mooi locatie en ruimte zijn mooie bijkomstigheden. Hygiëne is wel 100% een must!

Tijdens mijn zoektocht naar de geschikte masseur heb ik 2 collega’s gevonden die ik regelmatig bezoek voor mijn onderhoudsbehandelingen. Ik ga naar mijn masseur elke vier weken want als massagetherapeut weet ik heel goed dat voorkomen is altijd beter dan genezen, plus het is zo ontspannend en helende voor lichaam en geest!

Mijn advies

Geef jouw lichaam en geest de kans om eens volledig te ontspannen door middel van massagetherapie! Want een ontspannen lichaam kan beter helen en in een ontspannen lichaam voelt een ontspannen geest zich thuis en als je ontspannen bent zowel geestelijk als lichamelijk, kun je beter handelen en als je beter kunt handelen, kom je meer in balans, je eigen balans, een balans die bij jou past!

Yes, je hebt mijn advies gevolgd en de juiste massagetherapeut gevonden!

Om je verder te helpen geef ik je nog paar tips om het meeste uit een massage te halen. Een van de voornaamste doelen van een massage is om jezelf weer in contact te brengen met je lichaam, het bewust te ervaren, van top tot teen. Dat kan de masseur, hoe deskundig ook, niet alleen. Zo werk je mee aan een prettige behandeling:

Laat los en geef je helemaal over aan de massage en probeer je masseur niet een handje te helpen door ‘mee te bewegen’.
Stop met denken en begin met ‘zijn’. Probeer je gedachten over wat je gisteren had moeten doen en wat er nog op je ligt te wachten stil te zetten. Een massage biedt je een geweldige kans om even nergens aan te denken en helemaal in het ‘nu’ te zijn.

“Even een moment voor jezelf”

Luister naar je gevoel. Tijdens een massage kunnen soms emoties loskomen. Een professioneel masseur zal dit vaker meemaken en begrijpt dit. Je hoeft je er in elk geval niet voor te schamen. Laat het er maar gewoon zijn.
Jij bent de baas. Ook al heb je het gevoel dat je met huid en haar bent overgeleverd aan een masseur, vergeet nooit dat het jouw lichaam is. Als je je ergens ongemakkelijk over voelt, geeft dit dan aan. Jij bepaalt de grenzen.
Ik wens je veel massage plezier!
Liefs,
Susana 💜

×