“Borsten zijn een lichaamsdeel waarmee we oorspronkelijk niet begonnen zijn, geheel nieuwe organen, twee stuks; lastig te verbergen of weg te denken, zichtbaar voor de hele wereld, tweeling-boodschappers die aankondigen dat we de controle kwijt zijn, die meedelen dat de natuur plannen met ons heeft die niet met ons zijn overlegd.” (Francine Prose)

Wat weten we over borsten?

We weten maar een paar dingen: in de puberteit komen ze ‘plotseling’ opzetten, ze groeien tijdens de zwangerschap, ze produceren grote hoeveelheden moedermelk en ze worden soms ziek. Ze ontluiken op steeds jongere leeftijd. We vullen ze op met zoutwater of silicone implantaten en getransplanteerde vetcellen om hun vorm te ‘corrigeren’.

Wij zijn de enige primaten die vanaf de puberteit gezegend zijn met een paar van die zachte bollen. Borsten zijn dus kenmerkend voor de mens. Borsten zijn iets ‘van ons’.

Borsten zijn vrijwel de enige organen die het lichaam écht moet gaan leren gebruiken.
Borsten zijn kwetsbare, zichtbare objecten. Vanaf hun prille, ronde begin zijn borsten uiterst gevoelig voor de wereld om hen heen en communiceren ze zowel naar binnen als naar buiten.

Omdat borsten vet opslaan, slaan ze giftige chemicaliën op die dol zijn op vet. In de borst vormen zich meer tumoren dan in welk orgaan dan ook, waarmee borstkanker als kwaadaardige tumor wereldwijd bij vrouwen het vaakst voorkomt.

Al eeuwenlang zijn borsten een symbool van vrouwelijkheid. Borsten worden begeerd en gekoesterd. Ze zijn een seksueel object en zorgen van genot. Maar tegenwoordig worden ze automatisch geassocieerd met kanker. Verrassend is dat niet want 1 op de 9 vrouwen wordt er op bepaald moment in haar leven mee geconfronteerd.

We denken meestal aan onze borsten als ze pijn doen of als we uitgenodigd worden voor een mammografie. Net zoals het gaat met onze algemene gezondheid, besteden de meesten onder ons alleen aandacht aan de borstgezondheid als er iets misloopt of als we ongerust zijn over onze borsten. Pas bij verlies van een borst merk je soms hoe belangrijk dit deel van je lichaam is.

Borsten bevatten veel informatie. Ze bevatten zoveel levensenergie omdat ze verbonden zijn met het hart, de buik en het bekken. Meer nog dan andere lichaamsdelen worden ze gestuurd door de verschillende levensfasen die een vrouw doorloopt. Van de puberteit tot de overgang ondergaan ze aanzienlijk wat veranderingen: niet alleen hun grootte, vorm en stevigheid veranderen, maar ook de manier waarop een vrouw de emoties rond haar borsten ondergaat verandert.

Borsten geven een heel goed beeld van hoe het met de algemene gezondheid gesteld is. Ze ‘weerspiegelen’ als het ware de algemene gezondheid van een vrouw.

Gezondheid is iets heel individueels en begint met het kennen van je eigen lichaam. Het is belangrijk om te ontdekken hoe jouw lichaam voor je werkt. Er kan dagelijks preventief veel gedaan worden om de gezondheid van de borsten te bevorderen.

Borsten zijn een intiem gebied en bij de meeste behandelwijzen en therapieën die doorgaans worden aangeboden worden borsten om die reden niet behandeld. Jammer, want veel vrouwen lopen zo met klachten rond terwijl er vaak wél wat aan te doen is.

Mijn missie is om hier verandering in te brengen door vrouwen met borstweefselbehandeling te ondersteunen en ze leren hun borsten te verzorgen met massages, kompressen, kruiden, supplementen, etc. Zelfzorg is een must voor een bewustere en gezondere leven. Door Bewustwording creëren van de eigen kracht van het lichaam om zichzelf te genezen, hebben we voor een grote deel onze gezondheid in eigen handen.

Preventie, daar gaat het om…

Een belangrijk deel van borstgezondheid is veilig en preventief borstonderzoek, dat mogelijk is met medische thermografie. Zonder straling en zonder aanraking wordt gescand op de aanwezigheid van borstaandoeningen. Tevens worden lichaamsprocessen zichtbaar gemaakt die tot een kwaal of ziekte zouden kunnen leiden, waarmee je helderheid krijgt over je huidige gezondheidstoestand en of preventief werk geboden is om te voorkomen dat je ziek wordt.
Preventief werken aan onze gezondheid is zinvol, dat is duidelijk, geen twijfel er over!
Voor meer uitgebreide info over thermografie: De Groene Zuster.

Je gezondheid in eigen handen

Ons lichaam is een fantastisch, zelfregulerend organisme. Alles lijkt vanzelf te gaan, alle cellen weten precies wat ze moeten doen en wanneer dat ze actief moeten zijn en wanneer niet. Als een cel uitvalt nemen de cellen uit de omgeving de taak over zodat wij rustig onze leven kunnen leiden zonder dat wij er ook maar iets van merken.

24 uur per dag komen er stoffen het lichaam binnen, via onze spijsvertering, onze longen en via onze huid. Het lichaam werkt continu aan de verwerking van deze stoffen. Alle stoffen die geen voedingswaarde hebben worden via de huid (wij hebben 5m² huid), via de longen en via de urine en ontlasting naar buiten geloosd. Een slechte adem, stinkende ontlasting of zure zweet is een van de tekenen dat wij veel afvalstoffen aan het wegwerken zijn.

Niet alle stoffen zijn af te voeren, helaas komen er ook veel stoffen binnen waar het lichaam niets mee kan en kunnen niet door de gebruikelijke afvoerkanalen worden verwijderd. Dan slaat het lichaam ze op! Op plaatsen zo ver mogelijk van de belangrijke organen onder andere in vet en in de borsten. De borsten zijn vol vet en hebben geen grote aderen en is daarom een prima plek om alle stoffen die niet goed zijn voor het lichaam op te slaan.

Deze afvalstoffen hopen zich op en kunnen op den duur klachten gaan veroorzaken. Klachten zoals pijnlijke plekken, steken of alsof ze bont en blauw zijn. Harde schijven of gespannen, bobbels, knobbels, korrels, cysten noem maar op. Rondom de menstruatie worden deze plekken extra gestimuleerd door de hormoonwisseling en kan het zelfs pijn doen als wij de bh uittrekken, omdat ze zo zwaar aanvoelen.

 

Tips om van deze ongemakken en pijn af te komen:

  • Een borstweefselbehandeling ondergaan, tijdens de behandeling wordt het hele borstgebied behandeld zodat de borsten beter worden doorbloed, pijnlijke plekken kunnen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. De borsten voelen weer zacht en soepel waardoor ze weer echt bij ons lichaam gaan horen.
  • Bh uit! Liefst altijd, maar dat is misschien niet altijd handig, dus zo veel mogelijk die bh uit en als het dan toch moet, dan een zonder beugel. De beugel knelt namelijk belangrijke lymfeknopen af waardoor de problemen kunnen ontstaan.
  • Droog borstelen. Elke dag, zeker als wij die dag een bh aan hebt gehad.
  • Dagelijks met biologische olie of onder de douche masseren, richting oksel. Dit alles stimuleert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

De logica van borstkanker

Waarom en hoe ontstaat borstkanker eigenlijk? Met welke logica? Is er überhaupt een zinvolheid achter deze veranderingen van weefsels in de borst of is het puur toeval dat een vrouw in haar linkerborst een verandering ziet en een andere vrouw juist in haar rechterborst? Of is het toch een fout van de genen of het lichaam? En waarom precies op die leeftijd, waarom precies zij? In deze video krijg je een 180 graden andere kijk op het ontstaan van borstverandering, borstkanker. Benaderd vanuit de 5 biologische natuurwetten en zonder medische kennis te begrijpen. Het lichaam is intelligent en maakt nooit fouten. Maar hoe zit het nou eigenlijk? Om deze videoboodschap beter te kunnen begrijpen raad ik aan om eerst de basisvideo’s van Biologika te bekijken.
Hier de link naar de video: De logica van borstkanker.

Borstweefselbehandeling na borstkanker

Deel van de bevolking is al wakker geworden, en is zich ervan bewust geworden dat je je gezondheid voor een deel in eigen hand hebt zoals Irma! Ze deelt met ons haar proces, zo kunnen we van elkaar leren maar voornamelijk elkaar inspireren!

Irma kwam naar mijn praktijk nadat ze een thermografie liet doen. Ze wilde haar borsten nog verder helpen met herstellen na alle agressieve behandeling zoals bestraling. Ze wilde haar eigen genezingskracht ondersteunen met de borstweefselbehandeling. Ze is 3 keer door mijn behandeld en ze heeft trouw alle tips gevolgd, de verbluffende resultaten waren niet alleen voelbaar op emotioneel en fysiek niveau maar ook duidelijk zichtbaar op de thermograam 3 maanden later.

Foto links d.d. 07-06-2022 voor de Borstweefselbehandelingen. Foto rechts d.d. 01-09-2022 na de Borstweefselbehandelingen.

Borstweefselbehandeling borstkanke

Irma over haar ervaring met Borstweefsbehandeling

“Lieve Susana,

Wat ben ik dankbaar dat ik bij jou terecht ben gekomen. Toeval bestaat niet en het heeft zo moeten zijn. Ik heb enorm veel van je geleerd en vooral dat de weg die ik al ingeslagen was, de juiste is.

Ik was al overtuigd van het zelfhelend vermogen van ons lichaam en ja, wij mogen ons lichaam goed verzorgen. Het is onze tempel en we leren niet hoe we deze mogen verzorgen en reinigen en opknapwerkzaamheden kunnen doen.

Zelf al ruim 30 jaar werkzaam te zijn als verpleegkundige was ik me er steeds meer van bewust dat we de natuur en haar helende krachten wel heel ver achter ons hebben gelaten. Toen ik via de reguliere weg een behandeling van borstkanker onderging was het voor mij ook logisch om uit te zoeken wat ik zelf aan ondersteuning van herstel kon gaan doen.

Boeken, webinars over zelfheling, integratieve geneeskunde die vooral in de USA heel gangbaar en toegankelijk is. Ik kwam bij borstweefseltherapie terecht. De zorgverleners op het reguliere pad hadden er nog niet van gehoord. Zoals zo vaak zoek ik in mogelijkheden en ook op het complementaire vlak. Daarnaast de theorie en mijn medische achtergrond/ervaring. Dit voelde goed, ik zou mijn lichaam o.a. hiermee kunnen helpen de brute kracht van de bestraling te verwerken. Te helpen helen en bindweefselvorming voorkomen.

Ik zocht op verschillende websites en die van jou sprak me erg aan. Je bent een mooie vrouw met Zuid Amerikaanse roots. En je hebt een prachtige reis gemaakt naar het hier en nu. Dat beschrijf je heel mooi en open op je website. En dat spreekt mij aan.

Holisme, homeopathie, de Germaanse geneeskunde en vooral “A healer is someone that triggers within you, your own ability to heal yourself”. Ik dacht; daar moet ik zijn.

Meteen voelde ik me op mijn gemak. Je bent vooral professioneel. Dat vind ik belangrijk. Je weet waar je het over hebt. Je bent een hele krachtige vrouw. Verder ontzettend veel kennis. Over heel veel dingen. En die kennis heb je me in de paar keer die ik nu bij je bent geweest overgedragen en heeft mij weer nieuwe wegen gewezen. Het voelt misschien als een grote lofzang maar zo ervaar ik het ook.

Als ik niet bij jou was gekomen dan was ik nooit aan lymfedrainage begonnen van mijn borsten. Was ik niet gaan nadenken over het dagelijks dragen van de beugel BH. Daar ben ik mee gestopt.

Ik (maar ook de arts die het beoordeelde) zag op de thermografie voor en na jouw behandeling en de lymfedrainage die ik zelf deed een enorme verbetering. Nog meer ben ik mezelf gaan verdiepen in borstgezondheid.

Wat een mooi en bijzondere ervaring. En wat leren wij vrouwen daar toch weinig over. Helaas soms pas wanneer er klachten ontstaan. Vertrouwen in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam had ik al. Maar door jou werd mijn gevoel daarin nog meer gesterkt. Als ik dochters had zou ik ze leren over borstgezondheid en wat zou het goed zijn als hier meer aandacht voor komt.
Dank je Susana en tot over een paar maanden!”

Wil je meer weten over  Vlow® borstweefselbehandeling?
Neem dan gerust contact met mij op.
Liefs,
Susana 💜

×