Wat is ervoor nodig om dromen uit te laten komen?

Dromen uit laten komen. Dat wil toch iedereen? Waarom lukt het de een wel, en loopt de ander aan te modderen? Wat is er voor nodig om wensen uit te laten komen? En kan elke wens gerealiseerd worden? Onlangs werd een grote droom van mij werkelijkheid. Ik hoop dat je met deze blog voor jezelf een weg vindt én ziet, zodat ook jij jouw dromen realiseert!

Ik groeide op in Ecuador. En als kind had ik altijd al de droom om in een houten huisje in de bergen te wonen met alpaca’s en kippetjes. Maar, dankzij de liefde kwam ik in 2001 in Nederland terecht. Niet echt een plek van bergen en alpaca’s 😉 . En ik woon prima in Nederland, maar ik voel ook, dat ik niet in Nederland wil wonen als ik ouder ben.

Zo’n 2 maanden geleden, maart 2024, was ik telefonisch in gesprek met mijn moeder. We kregen het over mijn droomhuisje. Mijn moeder was ervan overtuigd dat houten huisjes niet bestaan in het gebied die ik het wilde: Cuenca- Ecuador. Cuenca is een van de mooiste steden van Ecuador en staat op de Werelderfgoedlijst.

Direct na het gesprek, doe ik een Google zoekopdracht. En tot mijn verbazing, vind ik direct een houten huisje, in de bergen dat te koop staat!!! Dat kan geen toeval zijn. Ik stuur het huisje naar mijn moeder en vraag haar direct of ze wil gaan kijken. Ze maken een afspraak met de makelaar en gaan kijken. Het blijkt inderdaad een geweldige vondst te zijn. Het is eenvoudig. Maar het ligt er heerlijk rustig. We kunnen er een aantal verhuurhuisjes maken en misschien zelfs 2 camperplekken. Niet dat dat veel gedaan wordt in Ecuador, maar er reizen genoeg mensen door Zuid-Amerika, dus waarom niet? We hebben zelf tenslotte ook een camper.

Mijn ouders zijn geweldig tijdens dit proces. Zij zijn in Ecuador, wij zijn in Nederland. En echt, binnen 2 maanden is alles geregeld. En onlangs kregen we (mijn ouders) de sleutels! En vanuit Nederland ga ik verder met regelen, zodat als we er naar toe gaan, zoveel mogelijk aan die droomplek kunnen werken. Ik heb er zo’n zin in!

Ik realiseer me dat dit een geweldige manifestatie is! En ik realiseer me ook, dat de een zijn dromen wel waarmaakt en de ander niet.

Dus vandaar dat ik graag eens wil kijken of we kunnen bepalen wat ervoor nodig is.

Het begin van de droom, het verlangen

Elke manifestatie, elke creatie, begint met het hebben van een diep verlangen, een grote wens, een droom, een visie.

Om dat verlangen, die wens, die visie te creëren, uit te laten komen, volgt een ‘manifestatie-proces’. Een periode waarin er verschillende dingen gebeuren, die er gezamenlijk voor zorgen, dat iets gerealiseerd wordt.

Maar wanneer begint dat ‘manifestatie-proces’ eigenlijk?
A. Op het moment dat we de droom bedenken?
B. Of op het moment dat we er volop voor gaan?
Hoe werkt het bij jou?

De zeer bekende manifestatie deskundige Bob Proctor heeft een prachtige uitspraak: ‘If you see it in your mind, you can hold it in your hand’.
Dus (ALLES!) wat ik met mijn brein kan bedenken, kan gerealiseerd worden.

Dat gaat heel ver! En dat zou betekenen, dat het proces van manifesteren al begint op het moment dat je het bedenkt.

Maar zonder actie, gebeurt er ook niets. Dus, ik denk ook dat als we ergens op enig moment voor gaan, het proces sneller gaat.

De kracht van het op papier zetten

Ik heb ook nog een mooie ervaring, die ik graag wil delen. Het heeft te maken met het huis waarin we nu wonen.

In het laatste jaar van mijn eerste opleiding in 2013, kreeg ik de opdracht om een brief aan mezelf te schrijven, met hierin waar ik over twee jaar sta, waar ik woon, wat ik doe etc.. En die brief kreeg een studiegenoot, die de brief 2 jaar later op de post moest gaan doen, zodat ik kon kijken wat ervan was uitgekomen.

Twee jaar later, ontving ik deze brief per post. En ik was echt totaal verbaasd. In die brief, beschreef ik exact het huis dat we, vlak daarvoor, in 2015 hadden gekocht en waar we nu nog steeds wonen! En ook wat ik aan het doen was. Het klopte helemaal! Echt waar! Ik voeg de brief aan de blog toe als bewijs! Ik krijg nog steeds kippenvel als ik hierover praat!

En het wordt nog gekker. Het huis stond al te koop in 2013, op het moment dat ik de brief schreef! Er zijn mensen geweest die een bod hebben gedaan op het huis, wat niet werd geaccepteerd. En toen wij kwamen, hetzelfde deden, werd het bod wel geaccepteerd. Hoe verklaar je dat?!

Heeft het huis al die tijd op ons ‘gewacht’?
Was ik er niet eerder klaar voor?
Deze vragen kan ik gaan stellen om te ontdekken, waarom het twee jaar duurde, voordat het huis mij vond (nee, niet andersom 😉 ).

Maar feit is, dat we elkaar vonden en alles klopte! Het kan lijken op ‘witchcraft’, maar er zit heel veel kracht in het bedenken van wat je wilt én het opschrijven ervan.

Het leven maakt het leuker 😉 – een test

Ook al komt het juiste op je pad, dan nog kan het zijn dat je opeens keuze krijgt. En dan is de kunst, wat kies je? Zoals bij het huis. We hadden een bod gedaan op dit huis. We hadden ook een bezichtiging gedaan bij een ander huis, maar direct de dag erna waren er mensen die een bod hadden gedaan. Dus dat huis viel af. Totdat we een bod hadden gedaan op dit huis. Toen belde de makelaar opeens dat dat andere huis toch weer beschikbaar was.

En wat kies je dan? Het voelt voor mij alsof het universum dan vraagt: ”Weet je het zeker?”

En dan is het je intuïtie die je gaat helpen. Ik ben bijvoorbeeld een beelddenker. En ondanks dat het huis waar we al een bod op hadden gedaan, zwarte muren had, kreeg ik direct beelden hoe het eruit zou gaan zien als we het hadden verbouwd en opgeknapt.

Bij het andere huis had ik geen beelden gekregen. Daar ging ik met mijn hoofd bedenken hoe we het konden inrichten, indelen etc. Totaal anders!

Dus we kozen voor het huis waar ik de beelden bij had gekregen EN waar we al een bod op hadden gedaan, wat al 2 jaar te koop had gestaan, al 3x eerder een bod had ontvangen, maar ons bod werd geaccepteerd. En dit huis beschreef ik dus ook in de brief! Zo bijzonder hoe het werkt!

Het maken van een actieplan

Als ik iets heel graag wil dan ga ik er helemaal voor. Eigenlijk krijg ik op zo’n moment een trilling door mijn lijf, en zie ik allerlei beelden. En dan kan ik al helemaal voor me zien hoe het wordt! En ik krijg het gevoel er ook bij.

In sommige gevallen ga ik er daarna ook echt voor zitten om op te schrijven wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Dingen die nodig zijn, dingen die ik kan doen. Zodat het ondernemen van actie makkelijker wordt.

Ik sprak voor het schrijven van deze blog met Hilleen hierover. Ze helpt spiritueel bewuste ondernemers met hun online marketing, zodat ze meer mensen kunnen helpen, zonder meer tijd te investeren (check haar website: https://hildijk.nl/). En zij gaf aan dat zij ergens had gelezen dat als je iets heel graag wilt, en je moet een keuze maken in je leven, dat je dan dat doel heel goed voor ogen houdt: Met welke keuze ga ik mijn doel het snelst bereiken?
En dat kan ook over iets simpels gaan: Ga ik vanavond sporten of ga ik dat webinar bijwonen? Ga ik nu naar de winkel, of ga ik even in de tuin werken?

Onze dag is gevuld met talloze keuzemomenten. En sommige keuzes hebben met je droom te maken. Welke keuze maak jij dan?

‘Inspired action’ ofwel ‘Geïnspireerde actie’.

Ook dit punt gaf Hilleen aan en dit heeft ook te maken met je intuïtie. Iets doen omdat je voelt dat je iets moet doen. Of dat nu is iemand bellen, een blokje omlopen, nu naar de winkel toe, een artikel lezen… Als je voelt dat je iets moet doen, ga het niet beredeneren en doe het gewoon! Je weet nooit wat er gebeurt.

Soms rijd je achter een tractor of een langzaam rijdende auto. Ga je dan niet direct ergeren. Ga ervan uit dat alles in het leven VOOR je gebeurt en niet tegen! Misschien zie je daardoor die ree in het bos staan, of wordt een aanrijding voorkomen. Je weet het niet. En voelt het goed als je op enig moment weer kunt inhalen, doe dat dan ook weer.

Soms gaat het manifesteren heel snel!

Ik weet nog wel dat ik ontslag nam en de dag erna ging ik bedenken wat ik op dat moment het liefste wilde. En ik wist het die eerste dag al: Ik wil doen waar ik echt goed in ben.
Ik maakte diezelfde dag nog een website, zette dingen op. En ECHT WAAR, de tweede dag had ik al mijn eerste cliënt.

Anderen vonden dat raar, ik zat bijv. nog in mijn opleiding. Hoe ging ik nu al mensen helpen? Maar ik ging ervan uit, juist in deze fase mag ik nog fouten maken. En weten mensen dat ook en kunnen dat ook accepteren. Een betere startfase kon ik niet bedenken!
Hier kun je meer erover lezen: Ik volg mijn hart, want dat klopt!

Andere mensen en de gunfactor

We zijn niet alleen op de aarde. We hebben andere mensen nodig. En ook bij het manifesteren van onze dromen heb je vrijwel altijd iemand anders nodig, om te komen waar je wilt zijn.

Had ik mijn ouders niet gehad in Ecuador, die wilden kijken naar het huis dat ik online gevonden had, dan was de kans bijzonder klein geweest, dat we het hadden gekocht. Dan hadden we er zelf naartoe moeten reizen. Een bijzonder grote stap.
Nu kregen we videootjes en konden we videobellen. Daarbij vertrouwden we mijn ouders. EN zij gunden ons deze plek.

Maar denk ook aan andere dingen: Binnenkort gaan we vrienden helpen, die verhuizen naar het buitenland. We gaan hun helpen met inpakken. Zo maken we het hen makkelijker die droom te realiseren. Als je er zo naar kunt kijken, hoe cool is het dan dat je de kans hebt, om hen bij hun manifestaties te helpen? Ik gun hun dat zo! Ik ga in elk geval een geweldige dag hebben, ook al is het veel sjouwen.

Ook bij huizenaankoop speelt een gunfactor vaak mee. Ook bij ons!

Soms heb je geen idee wat ervoor nodig is. Maar gebeurt het gewoon

Het bijzondere is dat Hilleen en ik allebei eenzelfde ervaring hebben op het gebied van de liefde. Toen ik Antoine voor de eerste keer zag, wist ik dat ik met hem kinderen zou krijgen. En toen Hilleen haar huidige man voor het eerst zag, wist ze direct dat ze met hem zou trouwen.

Natuurlijk zijn er dingen gebeurd die naar die ontmoeting hebben geleid. Maar dat hadden we allebei niet kunnen plannen of met een actielijstje kunnen bedenken…
Wie had gedacht dat het contact herstellen met een vroeger buurmeisje zou leiden tot een leuk contact met haar vriendin en dat de broer van die vriendin de beste vriend bleek te zijn van de man waarmee ze haar leven ging delen. Daar kunnen we geen actieplan voor schrijven 😉. Dat zit ‘m in andere zaken.

Wat is je mindset?

Iedereen maakt dingen mee in het leven die minder leuk zijn. Toch zou ik ze niet willen missen. Ze maken wie ik ben. En ze helpen me naar alles wat ik wel wil.

Als iemand het financieel moeilijk heeft, kan het lastig zijn om te kijken naar alles wat je nog wel hebt. Maar als je goed bent in het ontvangen van een geschenk, als je dankbaar bent voor wat je wel hebt, dan ligt de focus niet op wat je niet hebt, maar op wat je wel krijgt.

Als je op zoek bent naar een relatie, en je blijft maar zeggen hoe je verlangt naar iemand naast je, dan ben je bezig met de afwezigheid van die partner.

Als je een ‘halfvol glas’ type bent, of een ‘half leeg glas’ type, maakt wel degelijk verschil.
Wat voor type ben jij?

Het geeft overigens helemaal niet, als je je nu realiseert dat je kijkt naar iets wat er niet is, en vanuit daar reageert. Je kunt jezelf trainen om voortaan vooral te letten op alles wat meezit.

Je mindset kan ‘m ook zitten in het wachten op ‘het perfecte moment’. Er is geen perfect moment. Er is alleen het NU.
We denken vaak dat we alles kunnen plannen, en vinden het dan raar dat het anders loopt. Er zijn mensen die hun hele leven hard werken, denken dat ze na hun pensioen pas leuke dingen kunnen doen, en dan zijn ze net met pensioen en dan worden ze ziek of sterven ze en is er geen kans meer om echt te leven.

Stel het niet uit! Als de kans zich voordoet, doe het nu!

Waar heb je op je sterfbed het meeste spijt van?

Er zijn inmiddels verschillende onderzoeken gedaan bij mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Waar hebben ze spijt van? Velen hebben spijt van niet meer tijd te hebben doorgebracht met hun familie en vrienden. Ze hadden minder tijd willen werken. Maar ook hebben velen vooral spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben. Die ze niet durfden, die anderen niet vonden passen. Of omdat er iets anders van hen werd verwacht.

Krijg geen spijt van dingen die je niet hebt gedaan. Als je droom groot genoeg is, ga er dan gewoon voor! Beter spijt hebben van het wel gedaan hebben en erachter komen dat het niets voor je is, dan spijt hebben dat je het niet hebt geprobeerd en er nooit zult achter komen hoe je leven dan was verlopen.

Gelukkig zijn – ook als je je dromen (nog) niet realiseert

De kunst is ook om blij te zijn met wat er nu is. Geniet van je leven nu en laat je geluk niet afhangen van of er nu wel of niet een partner in je leven is. Of je nu wel of niet in dat hutje op de hei woont.

Je geluk zit in je. Laat dat niet afhangen van omstandigheden en het wel of niet realiseren van een droom.

Juist door de uitkomst los te kunnen laten, kunnen dingen naar je toekomen.

Hilleen komt uit een familie en omgeving waar veel geadopteerd werd. Soms door mensen die dachten geen kinderen te kunnen krijgen, soms ook door mensen die naast hun eigen kinderen, graag een kind wilden helpen wat in een kindertehuis moest opgroeien. Ze hoorde regelmatig verhalen van mensen die dachten geen kinderen te kunnen krijgen, die na het horen van het bericht, dat ze een adoptiekindje zouden krijgen, of nadat het bij hun was komen wonen, alsnog spontaan zwanger werden. Het ‘doel’ was immers al bereikt. Hun leven was verrijkt met de komst van een adoptiekind. De focus lag niet meer op kinderen krijgen. En dan kan het juist gebeuren!

Kunnen we alles manifesteren wat we willen?

Sommige mensen zeggen dat je alles wat je wilt, kunt bereiken of hebben of zijn. Ik denk niet dat dat waar is.
Ik denk dat er vanuit je ziel, bij de komst naar deze aarde, al dingen vaststonden die je graag wilde leren.

Als iets dus nog niet is gelukt, kan het ook zijn, dat dit niet jouw weg is.

Formule voor manifesteren of een mix van factoren?

Een online zoekopdracht levert geen echte formule op. Maar deze via A Concious Collection komt wel het dichtstbij:
Gedachten + Gevoelens + Acties + Vertrouwen = Succesvolle manifestatie
Voor mij werkt dit vaak ook zo. Maar het hoeft niet persé.

Hieronder een overzichtje van allerlei zaken die in onze ogen, van invloed zijn op je ‘manifestatieproces’. Ik nodig je nu uit om eerst jou grootste droom voor je te zien. Wat is dat? Waar is dat? Met wie ben je? Hoe voel je je?

En kijk dan eens naar dit lijstje. Waarbij voel je een JA, dat dit je kan helpen bij het realiseren van die droom? Noteer het en doe het!

Manifesteren doen we vooral veel onbewust. Als je je bewust wordt van het proces, wordt het nog veel leuker 😊

 • Heb een echte droom, een diep verlangen, een visie.
 • Schrijf een brief aan jezelf, alsof je dat al hebt, bent, doet.
 • Maak een lijstje van dingen die je de komende 5 jaar graag wilt bereiken.Maak een droombord en maak je wensen visueel
 • Maak een actieplan. Wat kun je zelf nu al doen om je droom uit te kunnen laten komen?
 • Wie kan je helpen om dichterbij je droom te komen?
 • Laat anderen weten over je droom/verlangen, zeker als je de behoefte voelt om erover te praten.
 • Durf te vragen.
 • Laat de uitkomst los. Ga niet meten hoe ver je bent in het creatieproces. De reis als bestemming geldt ook hiervoor. Geniet van de reis, van het creatieproces. Los van of het slaagt of niet.
 • Wees gelukkig met hoe je leven nu is. En maak de keuze gelukkig te zijn, ongeacht of je je droom realiseert of niet.
 • Help anderen hun dromen te realiseren.
 • Bedenk voor het slapen gaan, 3 dingen waar je dankbaar voor bent.
 • Vertrouw erop dat als het past bij jouw levensreis/zielsmissie, het ook kan uitkomen. En alles wat niet past, niet zal gebeuren en dat dit helemaal ok is.
 • Volg je intuïtie. Schakel je verstand zoveel mogelijk uit.
 • Wees zo’n mens, dat anderen jou graag willen helpen.

Het hebben van dromen geeft je ook letterlijk levensenergie. Dan heb je zin om op te staan. Want je weet dat je elke dag weer een stapje dichterbij het verwezenlijken van die droom bent.

Ik gun het jou. Jij jezelf ook?! 💜

Enjoy the pictures…die meer zeggen dan duizend woorden!

×