Als massage- en borstweefseltherapeute zie ik dagelijks heel veel oksels. Wat me opvalt is, dat de meeste oksels verkleuring en opzwellingen vertonen.

De verkleuringen variëren tussen grijs, groen of blauwachtig. De verkleuring kan ook ontstaan door het gebruik van bepaalde medicijnen, door overgewicht, door diabetes of door het gebruiken van de verkeerde deodorant.

De zwelling wordt veroorzaakt door de obstructie van het lymfestelsel in de oksels. Dit komt door meerdere factoren, waaronder de chemicaliën die aanwezig zijn in deodoranten.

Ingrediënten die je absoluut moet zien te vermijden

Parabenen kunnen verstoren de normale hormoonfuncties, doordat deze stof de werking van oestrogeen imiteert. Het bindt zich aan oestrogeenreceptoren en veroorzaakt op deze manier allerlei problemen. In de ingrediëntenlijst staan parabenen vaak vermeldt als methyl-, ethyl-, propyl- en butylparabenen.

Aluminium, de anti-transpirante werking van deodorant komt door aluminiumzouten. Deze absorberen het vocht en geven een droog gevoel. Helaas absorbeert onze huid weer de aluminium, die zo in de bloedbaan komt, en is het effect op ons lichaam zorgwekkend. Aluminium is een metaal dat oxidatieve stress veroorzaakt en met name cellen in ons zenuwstelsel kan aantasten. Aluminium staat meestal vermeld in de ingrediëntenlijst als aluminiumchloride of aluminiumhydrochloride. Kijk overigens uit voor deodoranten in de drogist die zeggen dat ze 100% natuurlijk zijn en uit zo’n klompje zout bestaan, dit is vaak nog steeds aluminiumzout!

Propyleenglycol, is een stof gemaakt van petroleum en wordt gebruikt in cosmeticaproducten als ‘zachtmakend’, smeerbaar middeltje. In deodorant dus om je oksels zachter en gladder te laten voelen. Propyleenglycol is gelinkt aan lever en nierschade en zou ook niet goed zijn voor hart en zenuwstelsel. Andere stoffen die gemaakt worden van petroleum worden ook sterk afgeraden. Tussen de ingrediënten zijn ze te herkennen als petrolatum, vaseline, paraffinum-liquidum, paraffinum-subliquidum cera microcristallina (hart-paraffine), microcrystalline wax, mineral oil, ozokerit, ceresin, C 11-12 of C 13-14 isoparaffin.

Ftalaten, om deodorant en andere cosmetische producten goed mengbaar te maken worden er vaak weekmakers, ofwel ftalaten, toegevoegd. Helaas is de aanwezigheid van deze stof in het bloed en urine van zwangere vrouwen gelinkt aan geboorteafwijkingen, doordat het net als parabenen, de hormoonhuishouding kan verstoren. Ftalaten zijn herkenbaar aan deze namen: di-2-ethylhexyl phthalate (DEHP), di-isononyl phthalate (DINP), diethyl phthalate (DEP) en dibutyl phthalate (DBP).

Triclosan, is een wit poeder met een aromatische geur, dat krachtig zuiverend werkt. Dit stofje werkt als geurbestrijder, conserveringsmiddel en ontsmettingsmiddel, en lijkt dus een ideaal ingrediënt voor een deodorant. Maar helaas, triclosan is ook geclassificeerd als pesticide.

Mijn eigen ervaring

Na jarenlang chemische deodoranten te hebben gebruikt, die niet alleen irritatie veroorzaakten, maar ook zwelling en verkleuring van mijn oksels; Ik realiseerde me dat dit ook te maken had met de pijn in mijn borsten. Dat de chemicaliën in de deodoranten ontstekingen veroorzaakten in mijn lymfestelsel bij de oksels en borsten.

Zelf ben ik overgestapt naar love li deodorant en de reden hiervoor is simpel, maar duidelijk. Gewone deodorant bevat allerlei ingrediënten die onnodig en zelfs schadelijk zijn. Stoffen die onze okselhuid helaas gemakkelijk opneemt en zo op plekken in het lichaam terecht komen waar ze niet horen.

Vanaf de eerste dag merkte ik het verschil, mijn oksels vertoonden geen irritatie, geen vieze chemische geuren gemengde met de geur van zweet, maar een neutrale geur.

Een week later nam de zwelling af en na vier weken keerde de kleur van de okselhuid terug naar zijn normale gezonde kleur.

Dankzij het gebruik van een deodorant met natuurlijke ingrediënten, lymfemassage en borstweefseltherapie heb ik geen pijn meer in mijn borsten en zijn mijn oksels heel gezond: geen verkleuring, irritatie, zweetgeur of zwelling. Happy oksels 🥰

Mijn aanbeveling voor gezonde oksels

In mijn praktijk adviseer ik altijd  aan iedereen om deodoranten te gebruiken die gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten. Zonder aluminium, parabenen, siliconen, SLS/SLES, PEG’s, nano, butylhydroxytoluene, phenoxyethanol, synthetische parfums of palmolie.

Gelukkig volgen mijn cliënten mijn aanbevelingen op en hebben, net als ik, in recordtijd positieve en gezonde veranderingen in hun oksels en borsten.

Verder raad ik ook aan om regelmatig borstweefseltherapie en  lymfemassages te ondergaan om de borsten en oksels gezond te houden.

Love li verkrijgbaar in mijn praktijk

Om mijn klanten aan te moedigen om te kiezen voor 100% natuurlijke producten die niet schadelijk zijn voor de huid en het milieu, plus het besparen van de verzendkosten, is het mogelijk vanaf heden deze 100% natuurlijke deodorant in mijn praktijk te kopen.

De deo van Love li is de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt.  Op basis van kokosolie en zuiveringszout. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets. Alle variaties van love li ruiken super lekker! 😍

Als je hem ziet denk je oei hij is klein! Maar met deze Deo kun je makkelijk 6 weken doen. Het kan zijn dat je even moet wennen aan Love li want je moet minder gebruiken en je lichaam moet even omschakelen. Geef jezelf 2 weken de tijd en je bent helemaal om.

Tips bij het gebruikt:

  • Laat de DEO even drogen
  • Gebruik niet teveel DEO
  • De DEO draait tegen de klok in
  • Ben je onverwachts flink aan het zweten, smeer je hem op en hij neutraliseert meteen

And at last but not least:

  • 100% natuurlijk,
  • Nooit op dieren getest
  • Zonder microplastics, met Zero Plastics Inside certificering
  • Gemaakt in Amsterdam
  • Hervul je deodorant met milieuvriendelijke refills
  • 100% troepvrij

Heb je vragen over Love li of wilt deze uitproberen?

Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag. 💜

Liefs,

Susana 💜

×