Dames, wij hebben een groot probleem!

Volgens mijn berekeningen gebaseerd op de vrouwen die naar mijn praktijk komen, dragen 7 op de tien vrouwen de verkeerde beha. De vorm ervan is niet geschikt voor hun borsten, of de maat is te klein of te groot of erger nog, ze dragen beugelbeha’s! Veel vrouwen slapen om verschillende redenen, zelf met hun beha.

Als gevolg van het dragen van de foute beha, hebben vrouwen roodheid en irritaties op de huid. Obstructie van het lymfestelsel, dit valt op in de vorm van het vasthouden van vloeistoffen in het gebied van de borsten, vooral aan de okselzijde. Deze plek is meestal pijnlijk vanwege het vasthouden van vocht, veroorzaakt door de verkeerde beha, vooral door de beugelbeha.

De verkeerde/foute beha zit ook niet makkelijk en is allerminst flatterend voor het uitzicht van de borsten!. Maar nog erger is dat een verkeerde beha je borsten als het ware mishandelt: hij geeft geen steun, knelt (obstructie van lymfe en doorbloeding kan ontstekingen veroorzaken), veroorzaakt schouder- en rugpijn, kortom: hij doet vooral niet wat hij zou moeten doen.

Een goede en de juiste beha is een MUST!

Borsten zijn gevoelig en kwetsbaar. Ze hebben veel verzorging nodig. Of ze groot of klein zijn, doet het niet toe, want als je ze in goede conditie wilt houden, is o.a een juiste beha absoluut noodzakelijk. Maar wat is de juiste beha?

De juiste beha voor JOU is:

  • Een beha in JOUW juiste maat
  • Een beha met de voor JOU perfecte pasvorm
  • Een beha die perfect geschikt is voor JOUW activiteiten
  • Kies voor natuurlijke materialen, zoals katoen of zijde; deze zijn stevig een veerkrachtig en laten de huid ademen
  • Om de juiste en goede beha te vinden/kopen, laat je altijd door een deskundige verkoopster adviseren en begeleiden

Lymfe en borsten

Het lymfestelsel heeft niet het “pompsysteem” dat de bloedsomloop heeft en is daarom o.a afhankelijk van beweging. De borsten kunnen niet uit zichzelf bewegen, ze zijn dus afhankelijk van de ruimte die we ze geven om te kunnen bewegen, schommelen en wiebelen. Borsten moeten op en neer schommelen om de lymfe te doen stromen.

Wat ik in de praktijk zie, is dat bij vrouwen die de verkeerde beha dragen (te strak, beugel en/of push up), de lymfe raakt gestagneerd omdat de weg van de borst naar de oksel wordt door de beha “afgesloten”, dit heeft tot gevolg dat de borsten ook minder goed gifstoffen kan afvoeren. Op die manier raken de borsten vol met afvalstoffen en hormoonverstorende stoffen. Dit kan leiden tot ontstekingen en pijnlijke borsten.

Mijn beha ervaring

Ik was een fan van beugelbeha’s zonder te weten welke schade ze aan mijn borsten veroorzaakten. Ik voelde altijd steekpijnen precies waar de beugel eindigt, Ik had ook opgezwollen, pijnlijke en gevoelige borsten.

Na het leren over borstweefseltherapie en borstgezondheid, kwam ik tot de conclusie dat het afklemmen van de lymfestroom met beugels of de verkeerde beha absoluut niet ten goede komt. Daarom adviseer ik aan alle vrouwen om de beha vaker uit te laten. De borsten gaan echt niet hangen als je zonder beha rondloopt want je borsten hebben een bepaalde vorm en zullen die vorm gewoon behouden. Het is ook een fabel dat een beha de borsten stevig maakt of houdt, het is juist andersom door de beha uit te laten, worden de borsten steviger.

Als ik thuis ben, draag ik geen beha, en als ik een beha draag, draag ik dan bralettes, topjes of heel af en toe een voorgevormde beha zonder beugel.

Mijn advies voor gezonde borsten

Neem minimaal 2 x per jaar een borstweefselbehandeling. Een borstweefselbehandeling zorgt voor een versnelde afvoer van vocht en afvalstoffen, pijnvermindering en een positieve effect op bij ontstekingsreacties. Door de behandeling voelen de borsten zachter, voller, gelijkmatiger en robuuster aan en dit versterkt het vrouwelijk zelfbeeld.

Je borsten dagelijks masseren en droogborstelen. Ik leer deze manier van zelfzorg aan alle vrouwen die een borstweefselbehandeling bij mij ondergaan.

Draag geen beugel beha!

Doe zoals ik, loop zoveel mogelijk rond zonder beha.

Draag bralettes, topjes van natuurlijke materialen.

Draag geen beha tijdens het slapen, laat de huid ademnemen.

Tijdens het sporten, dan is wel het dragen van een sportbeha de juiste optie.

Als je zware borsten hebt draag een goede beha overdag en laat deze de uit de rest van de tijd.

Koester je borsten en hou ze mooi en gezond…🥰
Liefs,
Susana 💜

×