Telefoon nummer

06 10173704

E-mail

info@inbalanstotaal.nl

Openings tijden

Alleen op afspraak

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. 

De therapie wordt gebruikt om wat in de Oosterse geneeswijze bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met massage moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Cupping kan effectief worden toegepast bij onder meer:

  • kou en opkomende verkoudheid
  • spier- en gewrichtsklachten
  • hoofdpijn/migraine
  • rug-, nek en schouderpijn
  • pijn in de onderbuik
  • zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’.

Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

 

De techniek welke ik gebruik is eigenlijk meer een afgeleide van de bindweefselmethode.  De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q.  spierverloop en de energiebanen. Met de cup kan je de kracht/vacuüm goed doseren. De eerste paar keren is de behandeling pijnlijk omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar tot nu toe is het wel één van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken worden de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandeld gebied min of meer wordt verdoofd.

Soms worden de cups op de huid gezet om daar enige tijd te laten staan, dit hangt af van de klachten. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval heeft de patiënt  4 dagen napijn. De hersteltijd wordt elke week korter. Na de behandeling zijn blauwe tot zwarte plekken normaal, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf. De behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap. Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan gerust contact met mij op.

Lees ook: