Een innerlijke transformatie dankzij de groep, oefeningen en krachtplekken

Introductie:

Toen een kennis van mij in 2022 aankondigde in mei 2023 een (innerlijke) reis naar Bosnië te organiseren, voelde ik direct dat ik daar bij wilde zijn. Van kinds af aan, had ik al de wens om piramides te bezoeken. Ik vind de combinatie van aan jezelf werken, met een mooie omgeving verkennen heel mooi, en wilde dat wel eens mee maken. Mijn man Antoine zei ook zonder nadenken, dat hij mee wilde. En ook een goede vriendin en haar man besloten deze reis te boeken. Uiteindelijk kende ik de helft van het reisgezelschap! Zonder verwachtingen begon ik aan de reis. Al waren er vooraf wel wat spanningen omdat ik mijn kinderen (Steven 20j & Carolina 16j), voor het eerst een lange tijd alleen liet.

Ter voorbereiding las ik een en ander over de piramides en het land. Ik vertel je er heel beknopt iets over, zodat je iets weet van de achtergrond:
In 2005 ontdekte Dr. Semir Osmanagic de oude Bosnische piramides. De 11 verschillende bouwwerken zijn via een ondergronds gangenstelsel met elkaar verbonden. Alle piramides zijn begroeid, hierdoor vielen ze al die jaren vrijwel niet op. De piramide van de Zon vormt samen met de piramides van de Maan en de Draak een perfecte driehoek en één zijde is exact op het noorden gericht. De hoogste piramide is 220 meter en onderzoek wijst uit dat deze piramides al 10.000-12.000 jaar oud moeten zijn.

Osmanic heeft als ontdekker en onderzoeker veel over de piramides in Bosnië geschreven. Waaronder dit:

“Een team van fysici ontdekte een verticale energiebundel die uit de top van de Bosnische piramide van de Zon kwam. Deze straal heeft een doorsnede van 4,5 meter en een frequentie van 28 kHz (kilohertz). Deze energiebundel is constant en zijn kracht groeit naarmate hij omhoog beweegt, weg van de piramide. Dit fenomeen staat haaks op de tot nu toe bekende wetten van natuurkunde en technologie. Dit is zelfs het eerste bewijs van niet-hertziaanse technologie op de planeet. Het lijkt erop dat de piramidebouwers lang geleden een perpetuum mobile hebben gebouwd en deze ‘energiemachine’ werkt nog steeds.”

Ik zou zeggen, pak een lekker drankje, ga er rustig bij zitten. Ik neem je graag mee op mijn onvergetelijke reis naar Bosnië, naar de piramides, watervallen en naar mijn binnenwereld.

De reis naar Bosnië

Samen met onze dierbare vrienden reden we naar Bosnië. Een lange reis van 2 dagen, met een tussenstop in het prachtige Slovenië (bij het meer bij Bled). We waren nog nooit zo lang met onze vrienden samen geweest en je zit dicht op elkaar in een auto. Maar we hebben zoveel lol gehad!

Bij aankomst bij het hotel bleek dat we vanaf ons balkon de piramide van de zon konden zien en de prachtig groene omgeving. Schitterend!

Dag 1 Openingsceremonie en Intentie van de reis

Op de eerste officiële dag van de reis, beginnen we met een openingsceremonie. WOW, wat was die ceremonie mooi, diep ontroerend en intens! Iedereen was zo openhartig en meelevend!
Een veilige setting/bedding is hiermee gezet zodat we de komende dagen kunnen gaan helen, transformeren en groeien🦋

Ik heb mijn intentie uitgesproken:

Volledige zelfacceptatie vanuit zelfliefde💜

Dus ik heb mijn innerlijk kind verteld dat ze er mag zijn, met alles erop en eraan, met de goede en minder goede kanten, dat ze goed is zoals ze is.

Mijn innerlijke criticus mag (voor altijd) uitrusten, zodat ik met mijn proces verder kan… zodat ik kan helen 🦋

Tijdens de openingsceremonie werden de spirits aangeroepen, uit alle windrichtingen, van Gaia, van De Bron en van de Piramides.

In diezelfde ceremonie kwamen mijn Oma en een Adelaar. Zij bleken mijn steun te zijn tijdens deze reis en mijn persoonlijke proces.

 

Wat betekent de Adelaar als totemdier (sjamanisme)?

“De adelaar stijgt hoog genoeg om het grote panorama van het leven te zien, maar kan tegelijkertijd met zijn scherpe blik een vis op kilometers afstand spotten.

Hoe is jouw blik?

Overzie je het grote geheel of kom je niet verder dan dat ene kleine visje?

De adelaar raadt je aan, wat stapjes terug te doen en je blik op het geheel te richten. Het gaat niet om dat ene kleine visje.”

Bron: https://www.catharinaweb.nl/sjamanisme/totemdieren/adelaar.htm

Het mag duidelijk zijn waarom juist de Adelaar mij tijdens deze reis zal begeleiden!

 

Dag 2 Bezoeken van drie krachtplekken

De tweede dag was direct een drukke en intense dag, vol met indrukken. We bezochten maar liefst 3 krachtplekken op 1 dag .

Al om 7 uur ’s morgens vertrokken we naar de eerste krachtplek: De top van de Piramide van de Zon. Met 220 meter is dit ook direct de hoogste piramide (waarschijnlijk zelfs de hoogste van de wereld). WOW! Wat is die plek krachtig en prachtig! Er is zoveel zuivere lucht en ik heb veel trillingen en intense energieën gevoeld. We kregen als ‘opdracht’ om op deze gave plek te mediteren op het thema ‘Vergeving’.

En dan gaat het niet alleen om anderen te vergeven, maar vooral meZELF vergeven. Anderen vergeven gaat me super makkelijk af, maar mezelf 100% vergeven, dat blijkt wel een dingetje. Dat vind ik best pittig. Maar dat geeft niet. Het is work in progress. Deze processen laten zich namelijk niet pushen of haasten, ik kan ze alleen laten ontstaan en volgen.

Voor de tweede krachtplek gingen we naar ‘Tumulus Vratnica’. Hier zijn megalieten te vinden. Op de top van de Tumulus is een energiestraal van 28 kHz gemeten. We worden bij de Tumulus niet alleen getrakteerd op een schitterend uitzicht, maar ook zie ik super mooie vlinders , kleurrijke vogels , heel veel insecten van allerlei formaten en in vele kleuren. Ook zie ik schattige kleine orchideeën, pepermunt en nog veel meer.

Op deze plek hebben we elkaar bekrachtigd met de zin:

Jij bent een mooi en wijs mens💜

In groepjes van 2, zeiden we dit zo vaak hardop tegen elkaar, tot we het daadwerkelijk in elke cel van ons lichaam voelden.

Om dit geweldige gevoel te verankeren in ons lichaam, gingen 2 groepsdeelnemers mij vervolgens masseren, terwijl ik luisterde naar muziek, wat mijn gevoel van mooi en wijs zijn, verder vergrootte. Ik kon letterlijk de liefde door mijn hele lichaam voelen stromen.

En last but not least… bezochten we de beroemde Tunnels, die de 11 bouwwerken verbinden! Ik ben in mijn leven in verschillende grotten geweest, maar hier is zonder twijfel een bijzondere ‘sfeer’ te voelen, die bijna niet te beschrijven is. Het is iets dat je zelf moet zien en voelen.

Ik zal proberen te beschrijven wat ik voelde:

Ik voelde en rook hoe puur zuurstof is. Ik voelde letterlijk een soort van detox van mijn lichaam. Er zijn verschillende plekken waar je met je handen letterlijk super krachtige energieën kunt voelen. Ik voelde zoveel… Zoals ik zei, het is moeilijk te beschrijven… ik zou zeggen: kom en ervaar het zelf, want het is absoluut een unieke ervaring!

De hele dag voelde ik mijn Oma en mijn Adelaar. Het is duidelijk dat ze me ondersteunen tijdens mijn processen/reis. Ik ben zo dankbaar. Ze geven me kracht en troost.

Het is heel bijzonder als ik hierna buiten 2 adelaars zie vliegen! Ik vermoed dat nog iemand van de groep de Adelaar als krachtdier heeft, maar ik heb het niet gevraagd.

Deze dag heeft ervoor gezorgd dat ik nu, zonder twijfel, voel én weet dat ik een Mooie en een Wijze vrouw ben.

Dag 3 Ademen

Vandaag is de dag van de “Ademtherapie”. Dat is echt heavy stuff!
Als je het in volle overgave ondergaat, wordt je hele wereld heftig geschud maar daarna voel je je lichter, voel je je herboren.

Mijn intentie voor de sessie was:
                                     Afscheid nemen van mijn innerlijke criticus

En dat is gelukt!

Er kwam heel veel verdriet naar boven. Verdriet omdat ik, dankzij mijn innerlijke criticus, jarenlang, zonder mededogen, erg hard voor mezelf ben geweest!

Nadat alle verdriet werd verwerkt met een heleboel tranen (tranen zijn de woorden die het hart niet uit kan spreken), ontstond er ruimte voor onvoorwaardelijke liefde voor mezelf. Ik weet namelijk hoe onvoorwaardelijke liefde voelt, want dat voel ik voor mijn kinderen. En WOW het is een amazing gevoel!. Er was ineens een diepe rust in mijn hele zijn en ik kon de liefde voor mezelf voelen in elke cel van mijn lichaam .

Deze ervaring (ademtherapie) raad ik echt iedereen aan! Het is een life changing ervaring!

De avond daarvoor, droomde ik dat ik zwanger was en de baby doodgeboren werd. Het was een meisje. Symbolisch gezien, was ik dat meisje. Het voelde gek genoeg als een positieve ervaring, dus toen ik wakker werd heb ik gelijk opgezocht wat dit betekent: Het is de voorbode van verandering!! Hoe gaaf is dat!! Zelfs mijn dromen lopen gesynchroniseerd met mijn proces en innerlijke reis!

Voor de sessie trok ik een kaart, en ja hoor! Die was ook raak en een bevestiging van: “alles gebeurt precies op het juiste moment”.
Ik hou onvoorwaardelijk van mezelf en wat een heerlijk gevoel is dat!

Aanvulling over dag 3

Wat een fantastische dag was het! Elke dag is hier fantastisch, we kunnen niets anders dan in het NU leven en als je in het NU leeft, beleef je elk moment zo intens: je zintuigen worden scherper op een aangename en opgewekte manier. Alles voelt in balans. Je voelt dat je leeft . Ik voel dat ik leef.

Voordat de Ademtherapie begon, deelden we onze intenties met elkaar en alles wat we hadden gevoeld en beleefd tot dat moment… En WOW! Wat waren we allemaal openhartig .
Er was zoveel herkenning, zoveel compassie. begrip en geen oordeel. Alleen al daardoor konden we allemaal verder gaan met ons helingsproces.

In de avond gingen we heerlijk uit eten in Visoko, waar we wederom werden getrakteerd: Niet alleen op super lekker eten, maar ook op een fantastisch uitzicht en het geluid van een krachtig stromende rivier.

We sloten de dag af door water te tappen bij de Piramide van de Maan. Het water is zo lekker, zo fris!! Je proeft echt het verschil met het kraanwater in Nederland!

TIP:

Als je een ademtherapie ondergaat, doe het bij een therapeut die niet alleen verstand van deze vorm van therapie heeft, maar ook passie en liefde heeft voor wat hij/zij doet, zodat je op de juiste manier begeleid wordt. Belangrijk, gezien het intense en heftige karakter van deze sessies!

Dag 4 Sarajevo… Een stad waar Oost en West elkaar ontmoet!

Mijn eerste indruk van Sarajevo was: “Wat is dit een sombere stad!” Maar hier bleek niets van te kloppen: Het is een super levendige stad, vol cultuur, kleurrijke winkels, pittoreske restaurants en het heeft een indrukwekkende geschiedenis. We hebben eerst een tour gehad met een gids. Zo konden we deze bijzondere stad beter begrijpen en bewonderen.

Ik zag veel handgemaakte producten zoals snoep, sieraden en kleding, die ik als “aandenken” kocht. Shop till you drop is hier makkelijk, want het stikt hier van de winkeltjes.

We dronken Bosnische koffie op traditionele wijze. Men drinkt hier gemiddeld 6 kopjes per dag en ze houden veel van socializen. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een super cute restaurant: Ik wist niet waar ik moest kijken, zoveel bijzondere details, lekker kitsch. Bijna alle eetgelegenheden hebben een vrouwelijke kok. Daarom is het eten hier ook zo lekker .

Sarajevo heeft een beetje weg van het land van duizend en één nachten en het lijkt ook een beetje op Wenen. Het is echt echt een stad waar het Oosten en Westen elkaar ontmoet.
Het is zeker de moeite waard om Sarajevo gezien te hebben! Je zult deze stad niet gauw vergeten.

Dag 5 Uitzichten, spanning, zingen, een lach en een traan

De vijfde dag was absoluut een lange dag…maar oh boy, oh boy, wat was het de moeite waard!

De eerste stop van de dag waren druipsteengrotten in Bijambare Caves: WOW! Wat was dat indrukwekkend! De zogenoemde stalactieten groeien maar ca. 1 centimeter per 100 jaar! Het was er binnen best koud en vochtig.

Er is een gedeelte dat ‘concerthal’ heet. Daar konden we lekker zingen, want de akoestiek is daar geweldig! Ieder koos een eigen intentie en we zongen gezamenlijk een volle “JA”. Marie Bruins Slot zette heerlijk de toon in met haar engelachtige stem.

Na een lekkere lunch bij de open grotten, vertrokken we naar het Stone Sphere Park. Maar de route naar de bolle stenen? OMG… die verdient een eigen blog! Wat een weg! Super smal (voor 1 auto) en met heel veel bochten. Onderweg zijn we volgens mij wel 5x bijna dood gegaan. We kregen bijna een adrenaline en cortisol tekort door zoveel spanning. Maar, dankzij onze expert chauffeur Antoine van den Hoven, mijn man, hebben we het overleefd 😅.

Het park is zo mooi! Een soort van sprookjesbos . Ik voelde daar een super gave energie.. Heel moeilijk om te beschrijven. Ik zeg het wel vaker: Je moet het zelf hebben gezien en gevoeld om het te begrijpen.

Ter afsluiting hadden we een fantastisch diner, gemaakt door locals! Zoveel smaken, zoveel kleuren, het was letterlijk een explosie van sensaties in mijn mond!

Laat nu de beelden aan het woord 🤩: 

 

 

Klik hier om naar het tweede deel van deze reis te gaan: Mijn reis naar de piramides (deel 2)💜

×