Telefoon nummer

06 10173704

E-mail

info@inbalanstotaal.nl

Openings tijden

Alleen op afspraak

🌼 Zijn jou borsten gevoelig of pijnlijk bij aanraking en vind je daardoor niet (meer) prettig?

🌼 Zijn jou borsten gevoeliger  voor/tijdens/na: menstruatie/ overgang/menopauze?

🌼 Heb jij een heftige borstoperatie ondergaan die je zowel letterlijk als emotioneel veel pijn heeft opgeleverd?

🌼 Heb jij geleefd in een achtbaan van emotie, of erger nog… zit je er nog midden in?

🌼 Voelen je borsten alsof ze niet van jou zijn?

Borsten horen geen pijn te doen. Als je last van je borsten hebt, van welke oorsprong dan ook, heeft dit een behoorlijke invloed op op je leven zowel fysiek als emotioneel. Terugkerende ontstekingen, pijnlijk littekenweefsel, verhardingen of verklevingen, zorgen ervoor dat je dagelijkse activiteiten soms een flinke uitdaging kunnen zijn.

Een Vlow® borstweefselbehandeling kan je op een zachte en natuurlijke manier helpen je om meer inzicht in de huidige conditie van je borsten en jou borsten in een optimale conditie te brengen en te houden.

Een Vlow® borstweefselbehandeling is een zachte, ontspannende behandeling.

Er wordt gewerkt met speciaal voor de vrouwenborst ontwikkelde technieken uit de osteopathie( lichaamswerk). Hierbij gaan we uit van het natuurgeneeskundige principe van stimuleren en ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Verhardingen, pijnlijke plekken of oneffenheden in de borsten worden handmatig onderzocht en nauwkeurig in kaart gebracht.

Verhardingen worden behandeld, waardoor de kwaliteit van het borstweefsel verbetert en weer soepel en elastisch wordt.

Wanneer de borsten volledig gezond en ontstekingsvrij zijn, is de behandeling pijnloos. Zijn er wel ontstekingen en veel afvalstoffen aanwezig, dan kan het gevoeliger zijn.

Het doel van de borstweefselbehandeling is het streven naar:

🌺 vermindering van lokale borstklachten
🌺 langdurig verbeterde doorbloeding en lymfestroom
🌺 aandacht voor jouw beleving
🌺 zachtere, vollere borsten
🌺 ontspanning van het gehele bovenlichaam
🌺 preventieve borstgezondheid op langere termijn
🌺 meer stroming in je borsten a.g.v. verbeterde afvoer van de opgeslagen gifstoffen die voor verhardingen zorgden

Energetisch gezien ontstaat er door de liefdevolle aanraking van je borsten:

🦋 meer contact met en liefde voor je borsten; ze voelen als meer bij de rest van je lichaam horend en als “meer van jou”.

🦋 contact met evt. in het borstweefsel opgeslagen oude emoties en ervaringen waardoor je deze kunt doorvoelen en loslaten. Ik zal je hiertoe uitnodigen en hierin begeleiden.

🦋 meer empowerment en autonomie; meer contact met hoe jij verlangt dat jouw borsten door anderen worden aangeraakt.

🦋 inzicht in belemmerende patronen of weggestopte behoeftes en verlangens.

🦋 meer vreugde en tevreden gevoel over je borsten.

🦋 meer contact met je gevoel van vrouwelijkheid.

🦋 een opgeschoond, opgeruimd gevoel.

De meeste vrouwen ervaren een diepe ontspanning na de behandeling doordat ze vanuit hun hoofd zijn afgedaald naar hun hart.

Tijdens de behandeling wordt altijd goed afgestemd op jou situatie.

Bij twijfel word je altijd doorgestuurd naar de huisarts. 

Hier vind je veelgestelde vragen over de VLOW®-borstweefselbehandelingenFAQ.

Ik ben ingeschreven in het register voor VLOW®-behandelaars.

Heeft je vragen over de  Vlow® borstweefselbehandeling? Neem gerust contact op.

Ik kan natuurlijk van alles over Borstweefselbehandelingen kunnen vertellen. Maar je hebt er meer aan ervaringen van cliënten, hier kun je ze lezen:

Al jarenlang heb ik mastopathie. Op jonge leeftijd voelde ik al veel knobbeltjes in mijn borst en volgens de mannelijke huisarts was dit ‘gewoon’ klierweefsel wat bij het opgroeien en vrouw zijn hoorde. Dus gelaten voor wat het is en mijn leven ging verder. Desalniettemin bleven de hobbels in mijn leven en in mijn borsten maar ik besteedde er niet te veel aandacht aan, totdat ik ander soort knobbeltjes ging voelen en ik regelmatig op de mamma poli kwam om dit te laten controleren. Tot nu toe zijn het altijd gelukkig altijd cystes geweest die zijn aangeprikt, soms weleens met  100cc vocht!

Ik schrijf dit nu zonder al te veel nare gevoelens, maar wat ik destijds ervaarde ging gepaard met angst, pijn en vermijden van mijn borsten, ook voor mijn relatie.  

De eerste keer dat ik naar Susana zou gaan was ik behoorlijk gespannen en twijfelde ik of ik wel zou gaan. Ik vond het toch wel een intiem idee dat iemand mijn borsten zou aanraken en was ook bang voor de pijn die ik zou ervaren. Gelukkig stelde Susana mij direct op mijn gemak door haar uitstraling, de sfeer van de praktijk en haar professionaliteit.

Zij stelde mij persoonlijke vragen over mijn borsten, mijn ervaring met mastopathie en welke invloed dit op mijn leven heeft. Ik vond dit een emotioneel moment en realiseerde ik me hoeveel impact het heeft gehad en nog steeds heeft.

Susana zag direct dat ik een beugel BH droeg en dat het rondom mijn borsten behoorlijk rood en opgezet was. Zij vertelde mij hoe slecht dit voor mij is en dat het vocht op deze manier niet gezond kan afstromen met cystes als gevolg. Hoe simpel kan het zijn en waarom had ik dit nooit eerder gehoord, of hield ik zelf mijn oren dicht..?

Ze adviseert niet alleen om de BH uit te gooien, zij geeft ook tips over wat dan juist wel. Ook is zij eerlijk over wat ze ziet bij je en adviseert ook wat anders kan en hoe!

De daaropvolgende keren werden de behandelingen intensiever. Doordat ik me vrijer ging voelen ten aanzien van mijn borsten kon ik dit prima handelen. Ook thuis kon ik mijn borsten beter aanraken en insmeren met olie, iets wat ik daarvoor eerder nooit deed.

Tijdens één van de sessies adviseerde Susana mij de droogborstel. Ze liet mij zien hoe ik de borstel moet gebruiken om zo de vocht beter af te laten vloeien via de lymfe en mijn huid te verzorgen. Hierna zou je een tintelend gevoel ervaren en wordt je huid zachter, heerlijk!

Iedere behandeling werd afgesloten met een glas water en een prachtige vlinderkaart met een spreuk voor de komende periode, prachtig!

Bovendien behandeld Susana met respect waardoor ik ook geen schaamte of pijn ervaarde. Ze schroomt niet om bepaalde persoonlijke onderwerpen aan te snijden en voelt ook aan wanneer dit onderwerp (nog) niet bespreekbaar is.

Kortom, ik ben echt mijn borsten meer gaan waarderen en weet nu ook wat ik er zelf aan kan doen om de impact van de cystes minder groot te laten zijn. Ik had het best liever wat eerder geweten!

Susana, nogmaals bedankt voor alles!

Fijn begin waarin Susana heel helder uitlegt hoe de eerste sessie er uit gaat zien, we mijn intake formulier bespreken. Ik voel me op mijn gemak en veilig. 
De behandeling zelf vind heel fijn. Ook is het hier en daar wat gevoelig, ik voel dat mijn lijf meteen reageert met dankbaarheid. Het begint van meer ruimte in borstgebied en meer circulatie.
Susana legt alles super duidelijk en rustig uit. Bij de eerste sessie gaf ze ook tijdens de sessie nog uitleg waar nodig. Bij de volgende sessie deed ze dat vooraf maar was de behandeling in fijne rust en stilte. Na elke sessie kreeg ik tips mee en huiswerk.
Het thuis masseren en borstelen vond ik heel fijn om te doen. Ik merkte wel dat ik geneigd ben weinig tijd te nemen voor dit soort zelfzorg en daarvan bewust te worden was heel goed. Mijn borsten voelen soepel, stevig, op een bepaalde manier voller. Tegelijk lichter.
Susana, je behandelingen en massages zijn een weldaad voor lichaam en geest. Je werkt heel zorgvuldig en aandachtig en dat helpt ontspannen en loslaten. Na elke sessie ging ik licht en lekker in mijn vel naar huis.

Mijn borsten voelen soepeler en ik kan met meer acceptatie naar ze kijken. Ik ga beter voor ze zorgen, mezelf niet meer beknellen. Jouw uitleg en behandeling heeft mij hierin positief gestimuleerd. Minder gevoelige borsten en oksels, meer vrijheid en acceptatie. Dankjewel Susana voor die duw in de rug. Ik kom snel weer terug!

Ik ben ontzettend blij dat ik de  borstweefselbehandeling bij Susana heb ondergaan. Mijn borsten doen geen pijn meer en zijn veel soepeler geworden. De spanning is uit de borsten. Ook tijdens mijn menstruatie periode heb ik geen pijnlijke borsten gehad.

Ik loop al jaren te stoeien met mijn cyclus en pijnlijke borsten. Veel geprobeerd maar niks hielp.

Tot ik de tip kreeg voor borstweefselbehandeling, ik had er geen idee bij wat ik moest verwachten.

Susana is heel vriendelijk, open en betrokken en ik voelde me er meteen vertrouwd.

Alle tips die ik heb gekregen en alle behandelingen hebben mij enorm geholpen.

Mijn borsten zijn een stuk minder gezwollen en pijnlijk gedurende mijn cyclus. Ik had nooit gedacht dat borstweefselmassage bestond en dat het me zo enorm zou kunnen helpen.

Mijn oksels zien er gezonder uit en mijn borstgebied is een stuk slanker/ minder gezwollen.

De enorme last die ik had is een heel eind verdwenen dankzij de goede zorgen van Susana.

Ik kan het iedereen die last heeft van haar borsten 100% aanraden! 

Wat ervaar ik een verschil! Rondom de menstruatie ervaar ik nu enkel nog gevoelige borsten, geen pijn meer. De huid en het weefsel zijn zacht en soepel, mijn oksels hebben een normale kleur en zitten niet meer vol, en ik vind het heel fijn om dagelijks aandacht aan mijn borsten (en dus mezelf) te besteden.

Deze borstweefselbehandeling door Susana heeft me zo veel meer gebracht dan enkel het doel van de behandeling. Ik ben bewuster geworden van mijn lijf, welke positieve invloed ik zelf op mijn lichaam kan hebben, welke oefeningen ik kan doen en welke supplementen ik kan slikken om mijn hormonen in balans te houden. De kennis die Susana deelt, is voor mij heel waardevol en ik neem die mee op weg naar persoonlijke ontwikkeling.

Ik probeer elke dag te borstelen en te masseren en hoop zo mijn borsten gezond te houden. Het doel is om volgend jaar een keer terug te gaan naar Susana voor een borstweefselbehandeling, gewoon als check-up en om te ontspannen in de fijne ambiance van haar praktijk. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze ervaring. Ik kan in ieder geval zeggen dat borstweefselbehandeling/massagetherapie voor mij 100% effectief is tegen Mastopathie.

Dit is mijn eigen verhaal.

De laatste stukje van de puzzel….zelfacceptatie, zelfliefde en bewustwording….💜

Ik wil mijn eigen verhaal delen, want zoals misschien jullie al vermoeden, ik heb niet voor niets gekozen om me hier in te verdiepen. Alles in het leven heeft een reden… 😉

Ik heb wat ik noem; mijn natuurlijk en onnatuurlijke geschiedenis met mijn eigen borsten.
Rond mijn tiende kreeg ik al borsten en ze bleven maar groeien. Ik voelde me niet op mijn gemak met wat de natuur me gegeven had. Ik trok teveel aandacht van mannen en dat vond ik niet fijn. Ik sportte ook veel voor wedstrijden en bij het sporten zijn grote borsten, in mijn beleving, een belemmering. Ik ervaarde ze als een storende factor in mijn leven en ze hadden een negatieve invloed op mijn geluksgevoel.

Toen ik 18 was, liet ik ze verkleinen. Na de operatie was ik tevreden. Jaren later na de geboorte van mijn tweede kind, kon ik de “schade” zien die aangericht was door de zwangerschappen. Mijn borsten waren slap en leeg; dus ik ging terug naar de plastische chirurg voor een lift. Op de een of andere manier liet ik me ompraten door de arts en ik kreeg implantaten!

Vanaf de eerste dag was ik ongelukkig: mijn borsten zagen er nep uit, ze voelden nep, ·ze waren niet van mij! Toch liet ik ze zitten twaalf jaar lang! Terugkijkend weet ik nu wel hoe ik dat deed. Ik heb ze totaal genegeerd gedurende die twaalf jaren. Ik wilde ze verbergen, niemand mocht ze zien en aanraken, ik zelf ook niet. Ik schaamde me er voor! Hoe dom kon ik zijn, vroeg ik mij af.
Niet aanraken, niet aan denken, doen alsof ze niet bestaan!

Ik leed er heel veel er onder, want ik kon niet op mijn buik liggen, ik wilde nooit iemand goed knuffelen omdat ik bang was dat ze de “nep” borsten konden voelen.

Na tien jaar kwamen er fysieke klachten. Ik had last van pijn en kapselvorming (stevige bindweefsellaag om het implantaat). Ik had wat ze noemen Baker 3 (er zijn 4 gradaties).
Dit betekent dat mijn borsten bijna zo hard als een tennisbal waren en ik ze niet meer kon bewegen. Ik kreeg verergering van mijn allergieën, hartkloppingen, pijn op mijn schouder en pijn op mijn boven rug. Ik had super gevoelige borsten voor de menstruatie. Ze moesten er uit, ik kon ze niet meer negeren! Tijd om af te rekenen met de schaamte en mijn eigen borsten alweer te ontmoeten.

Vorig jaar heb ik mijn explantatie (zo heet de operatie waar de implantaten worden verwijderen) gehad. Toen ik wakker werd van de narcose, voelde ik me zo gelukkig! Ik was bevrijd, ik was alweer mezelf. Alle klachten verdwenen na de operatie. De protheses hadden deuken, dit betekent dat ze flink hebben gezweten (alle protheses zweten silicone), dat verklaart mijn verergering van allergieën en het strakke kapsel. Mijn lichaam was constant aan het vechten tegen deze indringers, twaalf jaar lang!!!

Rondom mijn operatie, heb ik heel veel gelezen en onderzoek gedaan over borsten en zo is mijn interesse gewekt over borstgezondheid.

Ik miste specifieke kennis over borsten en wilde meer van weten/leren. Toen ik over de Vlow opleiding las, wist ik dat dit de kennis en ervaring was, die ik nodig had om mijn missie en passie nog beter te kunnen uitvoeren.

Door deze ervaring ben ik ook bewuster geworden van mijn eigen borsten en ik heb ze leren accepteren, geen schaamte meer, ook niet voor mijn keuze van toen; want dankzij die “slechte keuze”, ben ik nu wie ik ben, en ik ben trots op mezelf!

Ik wil graag mijn ervaring en kennis delen met andere vrouwen, zodat ze ook bewuster worden van hun borsten. Ik wil ze ook leren hoe ze hun borsten het beste kunnen verzorgen, koesteren en voornamelijk accepteren; en zo ben ik beland bij dit interessante thema!

Dankzij mijn eigen proces en reis heb ik volledige acceptatie voor mijn eigen verhaal, voor mijn eigen borsten. Hierdoor voel ik mij  nu comfortabel bij de borsten en de verhalen van andere vrouwen. Ik kan ze nu met mijn kennis, ervaring en passie verder begeleiden in hun eigen proces en reis. Dit is alweer een mooi reminder/bevestiging voor de uitspraak: eerst voor jezelf zorgen zodat je ook voor anderen kunt zorgen.

Dit was en is de weg die ik moest gaan. De weg naar “Bewuster Leven”. De cirkel is rond. Volledig ZIJN in de kracht van wie ik ben. Ben heel dankbaar daarvoor en voor deze prachtige reis!

Liefs, Susana 🙏☯️🐎