Moxa therapie

Ongeveer 3,5% van de baby’s die geboren worden, ligt vlak voor de bevalling in een stuit. Soms probeert de gynaecoloog de baby in de buik te draaien. Voor de aanstaande moeder kan dit vervelend zijn.

80% van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meesten vinden dat jammer: ze willen graag een natuurlijke bevalling meemaken. Daarom maken steeds meer vrouwen gebruik van een behandelmethode die moxa therapie heet. Moxa therapie is geheel pijnloos. En het allerbelangrijkste is: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door moxa therapie de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%.

Moxa therapie is een eenvoudige en veilige manier om het draaien te ondersteunen en kan uitgevoerd worden vanaf de 33e-34e week van de zwangerschap. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Moxa therapie kan ook worden toegepast in andere situaties waar er sprake is van een minder optimale positie. In dat geval kan de therapie ook nog in een later stadium van de zwangerschap worden toegepast.

20131217_121847

Heeft u vragen over de behandeling? Neem gerust contact op.