Guasha therapie

Guasha Therapie is een eeuwenoude schraaptechniek welke afkomstig is uit Azië. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in. Een goed alternatief voor triggerpoint behandeling!

Er werd van oudsher geschraapt met allerlei hulpstukken zoals, lepels, bamboe, koperen munten en buffel hoorn. Tegenwoordig wordt hiervoor de Jadesteen gebruikt. In Azië, waar deze therapie werd gebruikt als huis-, tuin- en keukenmiddel, werd de techniek verder onderzocht. Medische studies hebben deze techniek een medische wetenschappelijke basis gegeven en daaruit is de Guasha therapie ontstaan.

Hoe werkt Guasha Therapie?

Guasha Therapie bestaat uit het schrapen van de huid met een gepolijste jadesteen. De gladde kant wordt stevig op de geoliede huid geplaatst en in één richting langs de spieren of meridianen (energiebanen) bewogen, in streken van circa 15 cm lang. Dit stevige schrapen veroorzaakt uitstroming van bloed uit de haarvaten en kan onderhuidse bloeduitstortingen veroorzaken.

De kleur van de bloeduitstortingen varieert naar gelang de stagnatie van het bloed van de patiënt van donkerblauw/zwart tot lichtroze, meestal een roodtint. Dit zijn plekken waar het weefsel onder de huid vol afvalstoffen zit. De blauwe plekken verdwijnen binnen 3 à 7 dagen. Hoewel de plekken er pijnlijk uitzien zijn ze het niet.

Vaak is er een onmiddellijke verbetering voelbaar in beweging en/of pijnvermindering. Bij chronische klachten kan het zijn dat er pas de tweede of de derde keer resultaat voelbaar is.

Wat doet Guasha Therapie?

Een of meerdere behandelingen met Guasha Therapie heeft een stimulerend effect op het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen, ondersteunt ontgifting en ontzuring, zorgt voor een betere werking van organen zoals lever, longen, nieren en milt, brengt emoties in balans, kan pijn verlichten of laten verdwijnen, kan vastzittende spieren en emoties losmaken, heft blokkades op, laat de bekende triggerpoints verdwijnen, vermindert stress en moeheid, kan chronische klachten laten verminderen of verdwijnen, zorgt voor ontspanning.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan gerust contact met mij op.