Massagetherapie

Wat betekent Wellness?
Het oud Engelse woord is well-being een tijd van geestelijk welbevinden; goed voelen. Wellness is goed voor de mens, het is een ultieme vorm van ontstressen en een preventief optreden tegen allerlei ziektes in deze hectische, stressvolle maatschappij.

Wellnessmassage, waarom?
Je bent moe, voelt je niet lekker. Misschien zit je nek helemaal vast of sta je dagelijks op met hoofdpijn. Een warme douche of aspirientje helpt niet en eigenlijk weet je ook wel dat dat geen remedie is. Er is wel wat meer aan de hand: je voelt je uit balans.

Herken je het bovenstaande?
Lees dan verder over de diverse therapieën die ik je kan aanbieden. Wellicht kan het jou ook helpen je balans weer te vinden. Je bent welkom.

Waar bestaat een massage uit?
Ieder individu is uniek en verdient een persoonlijke aanpak. Deze persoonlijke aandacht en ruim tijd hebben voor de cliënt, schept een vertrouwensband. Dit bevordert een positief resultaat. De behandelingen zijn afgestemd op de mens in zijn totaliteit en gericht op contact maken met jezelf, bewustwording en healing. Ik werk met klassieke, oosterse acupressuur en intuïtieve energetische massage technieken.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van biologische oliën en aromatherapie essences.  Met mijn lange ervaring kunt je veilig overgeven aan een vakbekwame doeltreffende behandeling. Een behandeling duurt 1 uur of 1 1/2 uur. Persoonlijke hygiëne is belangrijk voor mij. Zorg dat je voor de massage een fris gevoel hebt. Van tevoren  praten we even om te bepalen wat belangrijk voor je is op dit moment. De behandeling is afgestemd op jouw lijf, behoefte en stemming.

Tijdens de massage wordt niet veel gezegd, het is lekker warm, op de achtergrond een zacht muziekje. Je ligt op een comfortabele massagetafel, je houd je ondergoed aan en je wordt behaaglijk toegedekt op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen en iets te drinken.

Er zijn nog meer goede redenen om je te laten masseren:

 • Aandacht voor jezelf
  Je hoeft niet iets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf (laten) verwennen is ook een goede reden!
 • Ontspanning
  Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Het helpt bij pijnlijke en gespannen spieren, bij klachten die met spanning te maken hebben of als het gewoon druk of spannend is in je leven.
 • Nieuwe energie
  De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.
 • Bewustwording en contact
  Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat het je vertelt. Hierdoor krijg je meer contact met jezelf.
 • Aangeraakt worden
  Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als ook in het verleden te weinig of onveilig bent aangeraakt , kan massage je weer iets terug geven.
 • Verwijderen van afvalstoffen
  De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
 • Je zit niet lekker in je vel
  Dit kan van alles betekenen, misschien ben je depressief of onrustig, misschien heb je aandacht nodig, of je hebt een onbestemd gevoel. Ook zwangerschap is een mooie reden om je te laten masseren.
 • Ondersteuning bij veranderingen
  Massage kan een belangrijke ondersteuning zijn van een therapeutisch proces.
 • Gedachten stil zetten
  Een massage is ideaal wanneer je veel denkwerk verricht of wanneer je je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je helderder,lichter en energieker.

Fysieke aanraking is een belangrijke levensbehoefte
Voor veel van ons is de aanraking eerder spannend dan ontspannend doordat we vrijwel altijd met een doel of verwachting aanraken of aangeraakt zijn.  Pas wanneer we ons veilig en geborgen voelen, kunnen we volledig ontspannen in fysiek contact. Wanneer de massage wordt ontvangen vanuit die ontspanning en overgave, zal ook jouw levensenergie in vrijheid kunnen gaan stromen, diepere lagen worden geraakt en ruimte wort gegeven aan een energetische, ontwakende en helende innerlijke beleving.

Lees ook: