Zwangerschap en homeopathie

Lichte klachten tijdens de zwangerschap, zoals af en toe misselijk zijn, een beetje bleek zien en ietwat vermoeid zijn, zijn normaal. Er gebeurt nogal wat in een zwanger lichaam.

Het moet echter niet zo zijn dat klachten extremer worden, zodat de vrouw en haar omgeving er hinder van hebben, want dat komt de zwangerschap niet ten goede. Wanneer de klachten verergeren kan de homeopathie hulp bieden. Dit voor welzijn van moeder en kind en het liefst zo tijdig mogelijk.

Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet tijdens de zwangerschap. Er is dus geen risico voor de gezondheid van de baby in de buik of voor de baby die borstvoeding krijgt bij een homeopathische behandeling van de moeder. Denk aan klachten die ontstaan tijdens de zwangerschap zoals zwangerschapsmisselijkheid, bekkenpijn, maagzuur, vocht vasthouden, emotionele instabiliteit. Homeopathie is ook een goed alternatief voor klachten waarvoor de reguliere medicatie tijdens de zwangerschap gestopt of verminderd worden, zoals medicamenteuze behandeling van migraine of slapeloosheid.

Rond de bevalling (het is wel noodzakelijk om de homeopathische behandeling te starten voor de bevalling) en in het kraambed kan de homeopathie behulpzaam zijn, bijvoorbeeld, bij pijnklachten na de bevalling, het op gang brengen/stimuleren van de borstvoeding, borstontsteking en kloofjes.

Hier kunt u verder lezen hoe ik te werk ga: Klassieke homepathie

Zie ook: