Klassieke homeopathie

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat dezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Als het natuurlijk evenwicht in het lichaam verstoord raakt, ontstaan er klachten of zelfs ziekten, de klassieke homeopathie heeft als doel de mens te genezen met behulp van geneesmiddelen die gelijksoortig zijn aan de prikkels die de ziekte hebben veroorzaakt en gekozen zijn op grond van observatie van de totale mens in heel zijn wezen.

Niemand is hetzelfde, dus is elke behandeling in de klassieke homeopathie anders. Na een gesprek van 1 1/2 uur gaat de homeopaat een middel zoeken wat op het lijf geschreven is.

Klassieke homeopathie helpt bij chronische klachten en bij acute klachten.

Iedereen reageert anders op de homeopatische middelen, de een zal een snelle verbetering voelen, bij de ander gaat het wat geleidelijker aan. Dit hangt af van de ernst van de klacht en de conditie en hoe lang de klacht al bestaat.

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor lichamelijke en emotionele klachten.