Natuurgeneeswijzen & Bewustwording

De basis van al mijn behandelingen is Ontspanning. Hoe ontspan jij? Hoe kun je zo comfortabel mogelijk omgaan met dat wat er is?

Voor mij zijn de volgende vier pijlers van belang voor gezondheid en balans:

  • Bewustzijn
    • Wat is bewustzijn? Bij het opzoeken van het woord bewustzijn in het woordenboek heb ik definities gevonden als beseffen, zich realiseren, zich doordrongen van en bezinning. Voor mij zijn al deze definities van toepassing plus  het waarnemen van jezelf. Waar het om gaat is te ervaren hoe je eigen bewustzijn werkt en bewust te worden van je eigen bewustzijn. Zodra je je bewust bent van jezelf in al je vormen en daden en je hebt de kracht gevonden om jezelf te worden en te zijn, komt het Innerlijk Proces naar voren. Dit speelt een belangrijke rol in het genezingsproces zowel binnen de Homeopathie, TCG  als voor Massagetherapie.
  • Voeding en ademhaling
  • Beweging en rust
  • Uitwisseling en aanraking

Als er op een van deze gebieden onbalans is, is er een mogelijkheid voor klachten en/of ziekte.

Niemand is continu in balans. We hebben te maken met relaties, gezin, werk, gedachten, emoties en ons lichaam. Belangrijk voor ons is dat je je bewust bent van hoe het bij jou werkt. Wat heb je nodig om in balans te zijn of te komen?

Hiervoor bied ik diverse mogelijkheden. En bij alle behandelingen staat ontspanning voorop. Want een ontspannen lichaam kan beter helen. En in een ontspannen lichaam voelt een ontspannen geest zich thuis.