Thaise yogamassage

Thaise yogamassage, ook wel bekend als traditionele Thaise tempelmassage (Nuad Thai) geeft je fysieke en mentale vitaliteit door middel van een combinatie van beweging en ontspanning op basis van yoga, acupressuur, reflexologie en meditatie. Thaise Yogamassage werkt op energiepunten en energielijnen.

Het maakt de spieren soepel, vermindert rug-, en nekklachten, maakt de gewrichten sterker, activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem en het verbetert de vitaliteit.

Daarnaast verbetert het je lichaamsbewustzijn, energiebalans en afweermechanisme.

Doordat de massage en yoga oefeningen vloeiend en ritmisch in elkaar overgaan, raak je daarnaast zowel als gever als ontvanger in een diepe meditatieve staat van ontspanning.

Doordat de masseur de strekking geeft en je het niet zelf hoeft te doen, kun je vanuit een diepe ontspanning de yoga oefeningen ondergaan. Hierdoor werken de oefeningen nog beter door.

De Thai noemen daarom hun massagevorm met een knipoog dan ook wel ‘yoga voor luie mensen’.

De Thaise yoga tafelmassage is heel anders dan een reguliere westerse massage. Het is afwisselender, dynamischer, er wordt geen olie gebruikt en met ruim zittende kleding op een speciale Japanse futon op de grond gegeven; in mijn praktijk wordt op de massagetafel gegeven. Dit maakt het tevens mogelijk de technieken gemakkelijker in andere vormen massage te integreren. Een behandeling geeft een gevoel van harmonie, innerlijke rust, ruimte en heelheid dat nog dagenlang voelbaar kan zijn.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan gerust contact met mij op.