Vergoeding

De behandelingen worden door de  meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullend pakket. Hoe jouw verzekeraar met vergoedingen voor  Massagetherapie of alternatieve geneeswijzen consulten en behandelingen omgaat, is te vinden in jouw polisvoorwaarden. Afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering die jij hebt afgesloten worden mijn behandelingen/consulten:  Massagetherapie of alternatieve geneeswijzen in geheel of gedeeltelijk vergoed. Kijk jouw polis hierop na of vraag het na bij jouw zorgverzekeraar.

Het eigen risico van € 385,- van jouw zorgverzekeraar betreft alleen enkele zaken uit het basispakket en heeft dus geen betrekking op behandelingen die vallen onder jouw aanvullende verzekering. Dit betekent dus dat je voor een behandeling binnen mijn praktijk de eerste € 385,- niet zelf hoeft te betalen.

Een overzicht met vergoedingen voor verschillende alternatief geneeswijzen in 2018 vind je op de website van Zorgwijzer  en op de volgende link: Vergoeding zorgverzekeraars.

Praktijk In Balans totaal is aangesloten bij de bij Complementair Aanvullende Therapeuten, de CAT , NVKH en bij Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg, de RBCZ. De Therapeuten die geregistreerd staan bij de CAT en RBCZ voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure ( TCZ en GAT) die in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKHCAT & RBCZ-kwaliteitsbeleid. Ik sta als RBCZ registertherapeut ingeschreven in de zorggids.

Na de behandeling ontvang je een digitale nota per email. Deze nota declareer je zelf bij de zorgverzekering, bij de meeste de meeste zorgverzekeringen kun je dit tegenwoordig eenvoudig online regelen.

Tarieven 2018 30 min 60 min 90 min
Lichaamsgerichte therapie (massagetherapie) met vergoeding €45,- €75,- €95,-
Lichaamsgerichte therapie (massagetherapie) (zonder vergoeding) €40,- €60,- €85,-
Natuurgeneeswijze behandelingen/consulten €45,- €75,- €95,-

Wanneer je bent verhinderd gaarne 48 uur van tevoren aan te geven via mijn praktijknummer 0610173704 (Afmeldingen via sms of e-mail kan ik helaas niet accepteren). Als er sprake is van overmacht (en er telefonisch contact is gezocht), kunnen we hier over in gesprek komen en de afspraak naar een andere datum verzetten. Bij niet tijdig afzeggen ben ik genoodzaakt de consultkosten in rekening te brengen.

“Binnen mijn praktijk, kwaliteit wordt gewaarborgd om aangesloten te kunnen blijven bij de beroepsvereniging.”

Registratie

  • NVKH-lidmaatschapnummer  07-1753
  • CAT- therapeut nummer CM1231-12-03-18
  • RCBZ licentie                               173076R
  • AGB-zorgverlenerscode          90-048491
  • AGB-praktijkscode                   90-057030
  • Kamer van koophandel            50258281
  • Privacy verklaring