Lasertherapie

Je kunt in mijn praktijk ook met lasertherapie behandeld worden. Lasertherapie wordt gebruikt voor het stimuleren van de acupunctuurpunten. Het grote voordeel ervan is dat het pijnloos is en de mogelijke toepassing ervan bij kinderen en volwassenen die niet kunnen of willen behandeld worden met naalden. De belasting op het lichaam is gering. Wanneer je met behulp van laser behandeld wordt, dan worden de lichaamscellen op bijzondere wijze gestimuleerd en worden verschillende processen geactiveerd.

Koude lasertherapie is een behandeling waarbij een koude laser wordt gebruikt om acute en chronische pijn te behandelen. Het is ook wel een zachte laser. Wanneer je last hebt van rugpijn, gewrichtspijn, tendinitis, fibromyalgie, migraine, neuropathie, pijn in de nek, of andere gerelateerde aandoeningen, koude lasertherapie zou een levensvatbare oplossing kunnen zijn voor jou. Hoe werkt het? Koude laser therapie werkt door het verhogen van het niveau van serotonine, zodat jouw lichaam zichzelf geneest. De therapie is niet-invasieve en niet-thermische.

De lasertherapie is als volgt samen te vatten:

  • Verhoging van de celenergie, daardoor b.v. pijnvermindering en verbetering van de stofwisseling.
  • Een betere doorbloeding door verwijding van de capillairen.
  • Stimulering van verschillende regeneratieprocessen in het weefsel.
  • Activering van de leukocyten en stimulering van het immuun systeem.
  • Lasertherapie werkt ontstekingsremmend en vermindert zwellingen en kan dus goed gebruikt worden bij b.v. sportblessures.
  • Bij gebruik op acupunctuurpunten blijkt de reactie overeen te komen met het gebruik van naalden.

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van de ernst van jouw klacht en de snelheid waarmee je lichaam reageert op de behandeling. De klacht is vaak niet van de ene op de andere dag ontstaan. Zodoende zijn vaak 5 tot 10 behandelingen nodig om de balans te herstellen.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan gerust contact met mij op.