Homeopathische geneesmiddelen

Homeopathische middelen worden voornamelijk bereid uit natuurlijke grondstoffen zoals van planten, dieren of mineralen.
Homeopatische geneesmiddelen worden bereid volgens  een speciaal proces van verdunnen en schudden (= potentiëren). Hoe meer verdund en geschud, hoe meer verfijnd de energie van de substantie in het homeopatische middel terecht komt en ook hoe krachtiger de werking is in het organisme. De stof werkt dan als energetische prikkel waardoor lichaam en geest worden aangespoord om de oorzaak van de klachten aan te pakken en zo weer in balans te komen.

De verschillende sterktes van homeopatische middelen die hierbij ontstaan worden potenties genoemd. Er bestaan D-potenties, C-potenties, K-potenties en LM-potenties. Ieder met hun eigen verdunningstrap. Per persoon wordt, afhankelijk van klacht en vitaliteit, tevens bepaald wat de meest geschikte potentie is om te geven.


Homeopathie is een veilige geneeswijze. Homeopathische geneesmiddelen werken niet verslavend en hebben geen bijwerkingen. Wel kan er een zogenaamde beginverergering optreden. Dit hoeft zeker niet altijd te gebeuren en duurt hooguit enkele dagen. Tijdens het genezingsproces kunnen oude symptomen tijdelijk terugkeren. Vaak is dit een goed teken en betekent dat het juiste middel is gekozen en dat de genezing in gang is gezet.