Health Coach

“Om gewicht te verliezen, moet je eerste gezond worden en niet andersom zoals we denken ( of is aan ons verteld). Onze lichaam kan het overgewicht pas los laten als hij in een gezonde toestand bevindt. Overgewicht is een symptoom en niet een ziekte.” Dit is mijn visie.

Er zijn veel factoren die spelen een grote rol om een gezonde gewicht te kunnen bereiken en behouden, voornamelijk de hormonen zoals: insuline, cortisol en oestrogeen spelen een grote rol; als één van deze hormonen of allemaal uit balans zijn, zal het proces van gewichtsverlies vertragen of zelf blokkeren.  De echte grote boosdoener die je echt belemmert om gewicht te verliezen is : Suiker, voornamelijk de geraffineerde suikers! Het is dus van belang deze hormonen in balans te brengen en de geraffineerde suikers te vermijden.

Hoe ben ik gemotiveerd geraakt om een Health Coach te worden? Ik zal je mijn verhaal vertellen. Er was een tijd, waar ik veel last van onrustige huid had (puistjes), soort van psoriasis op mijn hoofdhuid met ontzettend veel jeuk, ik had de hele dag een opgeblazen gevoel, voornamelijk na het eten en ik voelde me heel moe (ook voornamelijk na het eten); ik snap het helemaal niets er van, ik leefde toch gezond! (dacht ik). Ik werd moe van mezelf dus ik moest iets er aan doen, had het gevoel van: het wordt alleen maar erger!

Ik ging onderzoeken wat de oorzaak van dit zou kunnen zijn, en het was zo simpel; ik was teveel suikers, voornamelijk geraffineerde en verbogen suikers aan eten, waardoor mijn bloedsuikerspiegel zo onstabiel was, als resultaat: heel moe. Ik besloot mezelf te verdiepen in suiker en zijn effect in het lichaam. Vervolgens ging ik anders eten (minder suikers)en ik begon te merken dat ineens had ik meer energie, mijn huid werd gezonder en raakte kilo’s kwijt (mooi meegenomen). Deze hele proces vond ik zo onwijs interessant en ik besloot me nog verder te verdiepen in deze nieuwe “lifestyle”: het leven zonder suikers (voornamelijk geraffineerde suikers).

Inmiddels heb ik al vele boeken en wetenschappelijke artikelen verslonden en ben ik zelfs opgeleid als “Health coach”. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan en die ik nog steeds op doe deel ik graag met anderen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en hoop in de toekomst nog vele mensen te kunnen helpen om gezond te worden kunnen volop genieten van het leven!.

Wens je een gezond gewicht, betere sportprestaties, energieker voelen, een gezond voedingspatroon, van je suiker verslaving af, eetbuien onder controle te krijgen? Of gewoon gezonder gaan leven?. Dan kan ik je  begeleiden tijdens deze leerzaam/ontdekkingsproces. Ik vind heel fijn om mensen te kunnen helpen om bewust te worden, om goed te voelen, om kwaliteit van leven te bereiken en behouden, om balans te leren vinden ervaren, en voeding speelt hier een grote rol; inmiddels heb ik dat bij mezelf getoetst met veel succes. 

Hoe ziet er uit een Health coachingstraject? Dit hang af van je situatie, van je behoeftes, van je doelen. Je mag gerust contact met me opnemen om te bespreken jouw situatie, behoeftes en doelen; en ik zal je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Ben je klaar voor een gezonde leven en een nieuwe lifestyle? Neem dan contact op!