Chronische Klachten

Veel mensen hebben de overtuiging dat als zij een chronische ziekte hebben dat deze per definitie niet meer te genezen is. Echter, het enige dat chronisch betekent is dat de ziekte al langdurig bestaat. De omschrijving van chronisch is: ‘Langdurig blijven bestaan van een ziekte of één of meer van de verschijnselen van die ziekte’. Voorbeelden: chronische pijn, chronische blaasontsteking.

Chronisch betekent dus dat er tot op dit moment nog geen oplossing gevonden is voor het oplossen van uw klachten. Het aantal chronisch zieken is de laatste jaren in de westerse wereld enorm toegenomen. Voorbeelden van chronische aandoeningen zijn chronische verkoudheden, chronische bronchitis en eczeem, maar ook de zogenaamde auto-immuunziekten zoals psoriasis, reumatoïde artritis en MS.

Zoals u zult begrijpen, zijn niet alle chronische klachten totaal te genezen. Toch kan er nog veel ten goede gebeuren met een goede homeopathische behandeling. Zo is het meestal goed mogelijk om pijn te verzachten, klachten te verminderen en ziekteprocessen af te remmen zodat de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk wordt en blijft. U komt weer beter in uw vel te zitten en uw leven wordt weer wat zonniger. Klachten die nog in een omkeerbaar stadium zijn kunnen wél helemaal verdwijnen.

Het medisch handelen is vooral gericht op het wegnemen van symptomen. Maar wanneer symptomen worden weggenomen of onderdrukt, zijn ze alleen aan het gezichtsveld onttrokken, terwijl de oorzaak van de klachten nog steeds aanwezig is! Symptomen zijn eigenlijk geen ziekten, maar dragers van de boodschap; het alarmsignaal.  Klassieke homeopathie is een natuurgeneeswijze, gegarandeerd zonder bijwerkingen en zeer effectief. De homeopathische middelen pakken de oorzaak van de klacht aan zodat deze blijvend opgelost kan worden. Alle klachten die in een omkeerbaar stadium bevinden zijn goed te behandelen.

Homeopathie kan veel betekenen voor zeer uiteenlopende chronische klachten. De resultaten verschillen van minder klachten, minder ziek zijn tot het volledig verdwijnen van de klachten. Indien noodzakelijk is homeopathie goed te combineren met reguliere medicatie. Indien de symptomen afnemen door de homeopathische behandeling kan de reguliere medicatie eventueel in overleg met de arts of specialist afgebouwd worden.