Chinese kruidentherapie

Ook de geschiedenis van het genezen door middel van Chinese kruiden is al duizenden jaren oud. In de moderne tijd is de samenstelling en de werking van deze kruiden uitgebreid bestudeerd, onderzocht en beschreven met een eigen materia medica en gedegen herbalisten-handboeken.

Er wordt gewerkt met kruidenformules, die samengesteld zijn uit verschillende enkelvoudige kruiden, die weer precies afgestemd zijn op de energetische disbalans die de klachten veroorzaakt van die ene persoon. Net zoals bij de acupunctuur en bij massage wordt een behandeling helemaal op de persoon afgestemd. Omdat de kruiden een natuurlijke herkomst hebben, en de problemen heel specifiek en in de wortel aanpakken, is er geen sprake van bijwerkingen en effecten die voor het lichaam belastend zijn.  Het eigen energetische systeem wordt juist versterkt en in balans gebracht waardoor de persoon vaak op meerdere gebieden beter in zijn/haar vel komt te zitten.

De combinatie van acupunctuur (en/of tuina massage) en Chinese kruidentherapie kan een hele effectieve behandelwijze zijn: door het dagelijks innemen van de kruiden wordt het lichamelijk systeem van binnenuit versterkt, de acupunctuur kan juist de balans meer vanuit de buitenkant herstellen.

De Chinese kruiden worden bij de kruidenapotheek besteld in de vorm van poeder, druppels, gecapsuleerd of als tabletten.